Resfințirea bisericii din Parohia Crușovăț

Resfințirea bisericii din Parohia Crușovăț

Album foto
În Duminica a 28-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat lucrările realizate la exteriorul bisericii parohiale din Parohia Crușovăț, Protopopiatul Băile-Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a 28-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Crușovăț, Protopopiatul Băile-Herculane. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lucrările realizate la exteriorul bisericii parohiale, precum și la altarul de vară și la lumânărar. În continuare, chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale și a unui număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare specifice zonei. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Vasile Jurescu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit, din partea ierarhului, Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. La final, un grup de copii din parohie au susținut un recital de colinde și poezii.

„Înainte de Praznicul Nașterii Domnului, am ținut foarte mult să binecuvântăm lucrările de la Parohia Crușovăț, din cadrul Protopopiatului Băile-Herculane și să le aducem credincioșilor, prin colindele noastre și prin prezența noastră, prin slujirea Sfintei Liturghii, vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Le dorim tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestei biserici multă sănătate, putere, ajutor și binecuvântare de la Dumnezeu, iar părintelui paroh îi mulțumim pentru că, din 1994, se ostenește la înfrumusețarea acestei biserici și se ostenește pentru consolidarea bisericii vii din sufletul credincioșilor, deoarece și astăzi foarte mulți credincioși, îndeosebi copii și tineri, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În finalul Liturghiei, copilașii din Crușovăț ne-au prezentat și un mic spectacol de colinde și poezii religioase. Vedem, așadar, că lucrarea părintelui Jurescu este completă, în sensul că are grijă atât de locașul de rugăciune, cât și de sufletul credincioșilor și se ocupă îndeaproape de educația religioasă a tinerilor și de formarea lor spirituală”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva” a fost construită între anii 1805-1810 în stil baroc provincial. Târnosirea a avut loc la data de 25 septembrie 1994, de către episcopul Emilian Birdaș. Pecetluirea acestui jertfelnic s-a făcut la data de 28 septembrie 2008, de către Preasfințitul Episcop Lucian.


Data: 12 decembrie 2016 • Vizualizări: 530