Resfințirea bisericii din Parohia Goleț

Resfințirea bisericii din Parohia Goleț

Album foto
Biserica din Parohia Goleț, Protopopiatul Caransebeș a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă, 23 aprilie
Autor: Serviciul Prezidial
Biserica din Parohia Goleț, Protopopiatul Caransebeș a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă, 23 aprilie, când este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. La orele dimineții Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de resfințire a sfântului locaș, recent renovat, după care a oficiat și Sfânta Liturghie. Cu acest prilej biserica a mai primit încă un hram, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De asemenea a fost binecuvântat şi Centrul social-misionar „Sfântul Gheorghe” din curtea bisericii.

Foarte mulți dintre credincioșii prezenți la sfintele slujbe s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit pe părintele paroh Dumitru Suru iconom-stavrofor, iar credincioșilor care s-au implicat la lucrările de amenajare și înfrumusețare a bisericii, chiriarhul le-a oferit acte de cinstire. La final atât bărbații, cât și femeile au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina.

„S-au efectuat lucrări majore la acest sfânt locaș, atât la exterior, cât și la interior. A fost împodobit cu pictură care definește din punct de vedere liturgic o biserică ortodoxă și iată după câțiva zeci de ani s-a resfințit acest sfânt locaș. În ajunul Praznicului Floriilor se cuvine să îi felicităm pe toți cei care au primit din partea noastră acte de cinstire, pe ctitorii, rugătorii și binefăcătorii acestei biserici, care din punct de vedere spiritual s-a înnoit, în frunte cu părintele paroh, care s-a îngrijit să fie amenajat aici și un Centru social-misionar, unde se vor desfășura diferite activități, în special cu copiii și tinerii parohiei”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Goleț a fost construită în stil baroc în anul 1840 şi a fost pictată în anul 1842 de Trifon Achimescu, apoi în 1981 de Maria Tudur. Sfântul locaș a fost târnosit în anul 1949 de către ÎPS Vasile Lăzărescu, primul mitropolit al Banatului.


Data: 24 aprilie 2016 • Vizualizări: 400