Resfințirea Bisericii din Parohia Verendin

Resfințirea Bisericii din Parohia Verendin

Album foto
Bucurie duhovnicească a fost pentru credincioșii Parohiei Verendin din Protopopiatul Băile-Herculane în Duminica a 21-a după Rusalii, deoarece în mijlocul lor s-a aflat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Bucurie duhovnicească a fost pentru credincioșii Parohiei Verendin din Protopopiatul Băile-Herculane în Duminica a 21-a după Rusalii, deoarece în mijlocul lor s-a aflat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Ierarhul a resfințit biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, în urma unor lucrări de restaurare și înfrumusețare. În continuare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Zaharia Marian Cocie a fost hirotesit iconom, iar părintele slujitor Horia Stoichescu a fost hirotesit sachelar.

Celor care s-au implicat în lucrările efectuate la sfânta biserică le-a fost oferite acte de cinstire. La sfintele slujbe au fost prezente autorități județene și locale, precum și un număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare specifice zonei. La final, Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit și casa parohială. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

„Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că în această frumoasă zi de toamnă ne-a învrednicit să venim în Parohia Verendin ca să sfințim biserica și mai ales Sfântul Altar, recent placat cu marmură. Am sfințit și casa parohială, fiind și aceasta renovată prin strădania preotului paroh. Ne bucurăm că într-un timp foarte scurt părintele paroh Zaharia și părintele slujitor Horia, împreună cu credincioșii, au reușit să împodobească această preafrumoasă biserică, dar și casa parohială, o casă model pentru toate parohiile din Episcopia noastră. Îi felicităm pe cei care și-au adus aportul la această minunată lucrare și îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să îi binecuvinteze pe toți credincioșii din această comunitate”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Localitatea Verendin este atestată documentar încă din anul 1439. A avut o biserică de lemn construită în anul 1791 şi reclădită din temelii în anul 1841. Biserica actuală cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Verendin este construită în stil baroc.


Data: 12 octombrie 2015 • Vizualizări: 785