Resfințirea Bisericii din Var

Resfințirea Bisericii din Var

Album foto
În Duminica Tuturor Sfinților Preasfințitul Părinte Lucian a fost prezent în mijlocul comunității din Parohia Var, Protopopiatul Caransebeș pentru a binecuvânta sfântul locaș în urma lucrărilor efectuate
Autor: Serviciul Prezidial
Credincioșii împreună cu preotul paroh din Parohia Var, Protopopiatul Caransebeș, au renovat și înfrumusețat în ultima perioadă Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. În Duminica Tuturor Sfinților Preasfințitul Părinte Lucian a fost prezent în mijlocul comunității din această parohie pentru a binecuvânta sfântul locaș în urma lucrărilor efectuate. Preasfinția Sa a binecuvântat și un monument ridicat în memoria eroilor din primul și al doilea război mondial, amplasat în fața bisericii. La sfânta slujbă au fost prezenți foarte mulți credincioși, copii îmbrăcați în costume populare, precum și autorități județene și locale.

Pentru că preotul paroh Petru Trainoschi este foarte implicat în lucrarea pastoral-misionară Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotesit iconom. De asemenea, tuturor celor care au fost alături de păstorul lor și l-au ajutat la amenajarea bisericii, ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. Cu prilejul sfințirii bisericii din Var Părintele Episcop i-a dat și un al doilea hram „Duminica Tuturor Sfinților”. La final toți cei care au participat la Slujba de sfințire au intrat prin sfântul altar.

„Este un lucru foarte important că în Episcopia Caransebeșului în anul acesta închinat sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești s-au resfințit multe sfinte locașuri și catapetesme din bisericile eparhiei nostre. Acest lucru demonstrează că preoții și credincioșii din eparhia noastră sunt harnici și doresc să-și înnoiască aceste biserici ce le-au moștenit de la înaintași, să se poată ruga în ele. Bisericile trebuie primenite periodic pentru că întotdeauna Casa lui Dumnezeu are prioritate în fața caselor noastre, Biserica fiind Casa caselor noastre. Îl rugăm pe Dumnezeu ca pentru rugăciunile tuturor sfinților să binecuvinteze pe toți ctitorii și binefăcătorii bisericii din Var, pe preotul paroh și pe toți cei care astăzi au lepădat grija cea lumească și au venit la ceas de seară pentru a participa și a intra în sfântul altar cu ocazia sfințirii bisericii din această localitate. Dumnezeu să-i pomenească în Împărăția Sa pe toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Situată pe frumoasa vale a Bistrei, Parohia Var este una din comunităţile ortodoxe din Episcopia Caransebeşului cu tradiţii şi obiceiuri păstrate din străbuni. Biserica din Parohia Var a fost construită în anul 1824 și a fost sfințită de vrednicul de pomenire Vasile Lăzărescu, episcopul Caransebeșului, în data de 31 iulie, 1938.


Data: 12 iunie 2017 • Vizualizări: 1699