Resfințirea Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Moldova Nouă

Resfințirea Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Moldova Nouă

Album foto
În duminica a 23-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a resfințit Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
La 240 de ani de la târnosirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a resfințit în duminica a 23-a după Rusalii sfântul locaș, la care în ultima perioadă s-au efectuat lucrări de renovare. Credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul de pe Clisura Dunării au trăit momente de bucurie duhovnicească venind în număr mare să participe la acest moment important din viața comunității, alături de ei fiind și autorități județene și locale. După slujba de sfințire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la care au participat și numeroși copii și tineri, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare specifice Clisurii Dunării. La final Preasfinția Sa a oferit celor ce s-au implicat în procesul de înfrumusețare a sfântului locaș, Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

„Iată, că la 240 de ani de la târnosire, tocmai în anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, această preafrumoasă biserică se înnoiește, pictura a fost renovată, dar și sfânta masă. Astăzi credincioșii din această parohie au avut posibilitatea să intre în sfânta sfintelor, să treacă prin fața sfintei mese și să se roage pentru sănătatea și mântuirea lor. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit această bucurie sufletească de a aniversa împreună cu preoții și credincioșii din Moldova Nouă, 240 de ani de la prima sfințire a acestei preafrumoase și importante biserici de pe Clisura Dunării. Îl rugăm pe Sfântul Gheorghe ocrotitorul acestei biserici, dar și pe Sfântul Dimitrie, pe care îl vom sărbători peste câteva zile, acești mucenici ai lui Hristos, să ne poarte în rugăciunile lor înaintea Tronului Preasfintei Treimi, ca și noi să fim și să devenim purtători de biruință în această lume care este din ce în ce mai dezorientată și debusolată”, a arătat Părintele Episcop Lucian.

Pentru că în curtea bisericii funcționează un centru social, dar și un centru de tineret unde primesc hrană, sunt ajutați la teme și desfășoară mai multe activități formale și nonformale zeci de copii și tineri, iar de ei se ocupă părintele Gheorghe Băloi, slujitor la această biserică, Preasfințitul Lucian l-a hirotesit pe părintele Gheorghe, sachelar.

Biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, a fost construită între anii 1774-1777 şi a fost sfinţită în anul 1777 de către episcopul ortodox sârb al Caransebeşului şi Vârşeţului, Vichentie Popovici. Preoții slujitori împreună cu profesori de religie din oraș, precum și cu alți voluntari, desfășoară o frumoasă activitate cu tinerii și copiii prin Centrul de tineret pus sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.


Data: 23 octombrie 2017 • Vizualizări: 2074