Reuniune a tinerilor din „Grupul 66” la Reșița

Reuniune a tinerilor din „Grupul 66” la Reșița

Album foto
Cei peste 40 de copii și tineri care au reprezentat Episcopia Caransebeșului la ITO 2016, s-au întâlnit din nou în comuniune la sediul Protopopiatului din Reșița, joi, 22 septembrie
Autor: Serviciul Prezidial
Cei peste 40 de copii și tineri care au reprezentat Episcopia Caransebeșului la ITO 2016, ce s-a desfășurat la începutul lunii acesteia, 1-4 septembrie, la București, s-au întâlnit din nou în comuniune la sediul Protopopiatului din Reșița. Întâlnirea de joi, 22 septembrie, a fost deosebită, deoarece în mijlocul lor s-a aflat și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Evenimentul organizat special pentru acești tineri a debutat cu un moment de rugăciune, în Biserica „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta protopopiatului.

Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit o Slujbă de mulțumire și de binecuvântare pentru adolescenții din Banatul de Munte, care s-au făcut remarcați la întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea, oferindu-le și iconițe cu Sfântul ocrotitor al Banatului.

În continuare în Sala de conferințe a protopopiatului s-a creat o atmosferă de emoție, bucurie și împlinire, pentru toți tinerii, dar și pentru cei care au fost prezenți și au ascultat mărturiile lor cu privire la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni la București. Starea de bine creată de miile de copii și tineri din toată lumea de la ITO 2016 și în special de Grupul 66 din Caraș-Severin a fost transpusă de câteva mărturii din partea adolescenților care s-au numit „Laurii Banatului” și care s-au implicat activ în toate momentele pregătite de organizatori în capitală. Stările sufletești prin care ei au trecut au fost expuse și printr-un material multimedia, dar și printr-un program de cântece religioase, populare și patriotice pe care ei le-au cântat în toate cele 4 zile petrecute la București.

„Le-am mulțumit acestor minunați tineri din toată inima și am rămas impresionat de mărturiile lor. Au trăit clipe înălțătoare la București și au venit determinați în Episcopia noastră să înmulțească activitățile care pot să dinamizeze viața bisericii și mai ales să-i atragă pe toți tinerii ortodocși în această lucrare frumoasă, desfășurată în eparhia noastră, misiunea și activitățile cu tinerii. Credem că aceste întâlniri cu tinerii noștri sunt benefice și credem că Biserica Ortodoxă Română este și va rămâne o biserică dinamică, tânără, o biserică care are perspective frumoase și care poate să demonstreze lumii întregi că Ortodoxia salvează omenirea și Sfânta Liturghie ne salvează pe toți de la pieire. Îi felicităm pe tineri pentru că la București au dat dovadă de responsabilitate și demnitate, pe străzile capitalei au cântat, au rostit Simbolul de credință, iar la Sfânta Liturghie oficiată în fața Catedralei Mântuirii Neamului, aproape jumătate dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Până la urmă finalitatea acestor manifestări este Împărtășania, întâlnirea cu Hristos Euharistic, este de fapt viața autentică în Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La această manifestare au fost prezenți și preoții care coordonează centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, unde activează tinerii din Grupul 66, părinți ai acestora, profesori din municipiul Reșița, precum și oameni de televiziune.


Data: 23 septembrie 2016 • Vizualizări: 2435