Reuniune de suflet la Oravița

Reuniune de suflet la Oravița

Album foto
„Dăruim bucurie” a fost îndemnul care a reunit, duminică 14 decembrie, la orele serii, tineri de toate vârstele în biserica parohiei „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița
Autor: Serviciul Social-Misionar
Invitației lansate de preotul paroh Gelu Moldovan de a petrce împreună o seară de rugăciune și comuniune au răspuns membrii centrelor de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom-Reșița, „Adormirea Maicii Domnului” Oravița Montană, precum și cei de la centrul de tineret „Sf. Mc. Ecaterina” al parohiei gazdă. Au fost, de asemenea, prezenți numeroși credincioși de toate vârstele din Oravița, dar și sosiți de la Reșița și din satele învecinate.

În deschiderea întâlnirii a fost săvârșită o slujbă de mulțumire de către părintele Mihai Ciucur – inspector social și pentru activitățile cu tinerii, alături de părintele Marinel Bobescu și părintele Gelu Moldovan. După acest moment, delegatul Centrului eparhial a adus cuvântul de felicitare și binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian, subliniind că „dincolo de valoarea artistică a prestației copiilor este importantă preocuparea lor pentru a crește frumos în Biserica strămoșească”.

În continuare, membrii centrului de tineret de la Moniom au prezentat o scenetă închinată Sfinților Martiri Brâncoveni – omagiați în mod festiv în acest an în Patriarhia Română – intitulată sugestiv: „Vreau să mor creștin! Lovește...!”. Atât mesajul piesei, cât și prestația artistică i-au emoționat pe cei prezenți și au readus în prim plan nevoia de modele autentice pentru generația tânără atât de lipsită astăzi de repere morale.

Au urmat, apoi, membrii celor două centre de tineret din Oravița care au interpretat cu candoarea specifică vârstei colinde tradiționale românești.

La final, după cuvântul de mulțumire al părintelui paroh, toți cei prezenți au putut admira și achiziționa produsele realizate de copiii de la ambele centre de tineret din oraș, prin diverse tehnici. Au impresionat picturile pe sticlă, dar și decorațiunile cu motive de sezon realizate cu mult drag de cei mici.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de parohia gazdă, la care au participat toți cei prezenți, pentru copiii de le cele trei centre de tineret fiind un plăcut prilej de revedere și socializare.

„Dăruim bucurie – un îndemn la care au răspuns cu drag un număr mare de invitați de toate vârstele – a fost, de fapt, o reuniune de suflet și pentru suflet, organizată de oameni cu suflet mare – adevărați oameni ai bucuriei – ostenitori în frumoasa lucrare misionară de la Oravița”, a concluzionat părintele Mihai Ciucur la finalul reuniunii.

Data: 15 decembrie 2014 • Vizualizări: 898