Reuniunea anuală a centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului

Reuniunea anuală a centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului

Album foto
Sâmbătă, 9 decembrie, a avut loc Reuniunea anuală a tuturor centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului
Autor: Departamentul de tineret
Sâmbătă, 9 decembrie, a avut loc Reuniunea anuală a tuturor centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului. Evenimentul a avut loc la Centrul misionar-pastoral Sfântul Ioan Gură de Aur de la demisolul Catedralei „Schimbarea la Față ”din cartierul Govândari al municipiului Reșița. La reuniune a fost prezent Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. De asemenea, au luat parte oameni de cultură, cadre didactice și reprezentanți ai administrației locale.

În deschiderea evenimentului s-a intonat Imnul de stat al României: Deșteaptă-te, române!. Totodată, membrii Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Teregova, au prezentat sceneta de teatru „Chemarea libertății”, închinată mărturisitorilor Ortodoxiei din timpul comunismului.

În continuare, a avut loc prezentarea activității centrelor de tineret în anul 2017 prin mai multe materiale multimedia. Au urmat câteva colinde tradiționale interpretate de două coruri formate din copii și tineri din Banatul de Munte: Corul de copii „Pui de Cer” al Centrului de tineret Moniom și Corul ATOR BM. Au fost luări de cuvânt și din partea invitaților, iar Preasfințitul Părinte Lucian a transmis un cuvânt de felicitare, încurajare și binecuvântare pentru tineri.

„Ne-am bucurat astăzi să vedem cum tinerii noștrii din cele 18 centre de tineret s-au implicat în foarte multe activități și au desfășurat inclusiv cercuri de pictură, punctând frumos anul omagial al sfintelor icoane. Le mulțumim tuturor tinerilor și în mod special voluntarilor, preoților coordonatori, profesorilor de religie și tuturor celor care s-au implicat în educația și formarea spirituală a acestor tineri, care rămân modele pentru tinerii din Episcopia noastră și pentru cei care doresc să ducă o viață autentică în Hristos. Mulțumim, de asemenea, Inspectoratului Școlar Județean care se implică, astfel încât, Școala și Biserica să rămână într-un parteneriat viabil pentru toți tinerii, elevii, școlari din acest județ, pentru că dintotdeauna Biserica și Școala au fost împreună pentru mai binele societății noastre”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final, s-au acordat diplome și mai multe daruri celor care susțin activitățile centrelor de tineret ale eparhiei, reprezentanților centrelor de tineret, membrilor delegați ai acestora, având loc, totodată, și decernarea premiilor Voluntarul anului 2017.


Data: 10 decembrie 2017 • Vizualizări: 964