Reuniunea lunară a delagațiilor filialelor ATOR Banatul de Munte

Reuniunea lunară a delagațiilor filialelor ATOR Banatul de Munte
Sâmbătă, 25 martie, de Praznicul Buneivestiri, la Moniom a avut loc întâlnirea lunară a membrilor ATOR Banatul de Munte
Autor: Mădălina Jojart
Sâmbătă, 25 martie, de Praznicul Buneivestiri, la Moniom a avut loc întâlnirea lunară a membrilor ATOR Banatul de Munte. La întâlnire au participat 35 de membri delegaţi din partea filialelor asociaţiei. Evenimentul a fost precedat de participarea la Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Moniom, în cadrul căreia tinerii atoriști, veniți de aproape și de departe, au oferit răspunsurile la strană.

Mai apoi, tinerii s-au deplasat către sediul Centrului de tineret din Moniom, unde, după agapa frățească, au dezbătut subiectele de pe ordinea de zi. Pentru început, fiecare reprezentant a făcut o scurtă informare cu privire la baza de date actualizată cu membrii înscriși și au împărtășit celorlalți punctele tari și slabe ale filialei pe care o reprezintă. În urma discuțiilor, tinerii au luat hotărârea ca asociația să fie împărțită în 6 departamente (Comunicare, IT, Pelerinaje, Activităţi social – filantropice, Cultural, Activităţi sportive) și s-au propus coordonatori pentru fiecare departament. Constituirea ONG-ului, promovarea asociației, activități și întâlniri viitoare sunt alte câteva teme discutate de cei prezenți. De asemenea, în mijlocul tinerilor a fost prezentă reprezentanta Agenției Basilica Travel care le-a prezentat o ofertă de pelerinaj în Grecia. Având în vedere că Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-a constituit în data de 18 iulie a anului precedent, tinerii au ales ca ocrotitorul spiritual al asociației să fie Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, Sfânt cinstit la data de 20 iulie.

La final s-a stabilit ca următoare întâlnire a delagațiilor filialelor ATOR Banatul de Munte să aibă loc în data de 26 aprilie, la Reșița. Evenimentul a fost urmat de participarea tinerilor la Marșul pentru viață. Tinerii din ATOR și nu numai au fost misionari ai vietii, au fost vocea celor fără voce și au susținut cu tărie că viața este cel mai prețios dar al lui Dumnezeu.

Data: 30 martie 2017 • Vizualizări: 532