Rugăciune și binecuvântare arhierească la Caransebeș

Rugăciune și binecuvântare arhierească la Caransebeș

Album foto
Astăzi în întreaga Eparhie a Banatului Montan au fost înălțate rugăciuni de pomenire pentru eroii ce s-au jertfit în decembrie 1989
Autor: Serviciul Prezidial
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei ce au luptat împotriva regimului comunist în urmă cu 28 de ani, pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român, la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș. Sfânta slujbă a avut loc după ce Preasfinția Sa a săvârșit Ceasurile Împărătești, o rânduială specială ce se săvârșește de trei ori pe an.

„În această zi când îi comemorăm pe eroii și martirii căzuți în Revoluția din decembrie 1989, cu ajutorul lui Dumnezeu, în catedrala noastră istorică, am săvârșit o slujbă de pomenire pentru cei care au înfruntat regimul comunist și au strigat cu toții în Piața Operei din Timișoara și apoi în toată țara, «Există Dumnezeu! Dumnezeu este cu noi!» și au rostit în genunchi rugăciunea domnească”, a spus Preasfințitul Lucian.

În continuare Părintele Episcop a sfințit trei troițe amplasate în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Pe cea din curtea catedralei istorice a sfințit-o prima, a urmat cea din curtea Bisericii „Schimbarea la Față”, din cartierul Balta Sărată și apoi cea amplasată lângă sensul giratoriu, la ieșirea din oraș spre localitatea Jupa.

„Îi mulțumim Mântuitorului Hristos pentru această zi binecuvântată și pentru faptul că am avut donatori și binefăcători care s-au gândit să împodobească în Postul Crăciunului cetatea Caransebeșului cu trei frumoase cruci. Dumnezeu să le răsplătească osteneala, dragostea și să le dăruiască un Crăciun binecuvântat, iar tuturor preoților și credincioșilor din cuprinsul eparhiei noastre le dorim sărbători fericite, un Crăciun cu folos duhovnicesc și anul care se apropie să fie cu adevărat pentru noi toți, anul unității de credință și de neam”, a adăugat ierarhul Caransebeșului.

Cele trei cruci au fost ridicate cu ajutorul unor buni credincioși din Episcopia Caransebeșului.


Data: 22 decembrie 2017 • Vizualizări: 699