Rugăciune și comuniune pentru preoții din Centrul Pastoral Misionar Oravița- Răcășdia la Ilidia

Rugăciune și comuniune pentru preoții din Centrul Pastoral Misionar  Oravița- Răcășdia la Ilidia
Vineri, 24 iunie, a avut loc în biserica parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Ilidia, întrunirea membrilor Centrului Pastoral Misionar Oravița- Răcășdia
Autor: Pr. Adrian Boboc
Vineri, 24 iunie, a avut loc în biserica parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Ilidia, întrunirea membrilor Centrului Pastoral Misionar Oravița- Răcășdia. În prezența Prea Onoratului Părinte Protopop Bogoliub Martinovici și a unui număr mare de credincioși, a fost săvârșit Acatistul Bunei Vestiri, cu ocazia aducerii copiei icoanei făcătoare de minuni „Înjunghiata” din Sfântul Munte Athos, de la Mănăstirea Vatoped. Icoana Maicii Domnului cea înjunghiată- Esphagmeni- este o frescă pictată în secolul al XIV- lea. Ea se află păstrată în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, așezat lângă biserica mare. Icoana Maicii Domnului este cinstită în chip deosebit pe 21 ianuarie.

Copia acestei icoane a fost adusă prin purtarea de grijă a părintelui paroh, Adrian Boboc, din Sfântul Munte Athos, în prezent fiind prima și singura de acest fel din lumea ortodoxă. Icoana va rămâne spre închinare și folos duhovnicesc în biserica din Ilidia devenind odor de mare preț pentru întreaga zonă.

Data: 29 iunie 2016 • Vizualizări: 1035