Rugăciune și cuvânt cu folos duhovnicesc la Parohia Mâtnicu Mare

Rugăciune și cuvânt cu folos duhovnicesc la Parohia Mâtnicu Mare
În Duminica a IV-a a Postului Paștilor, în Parohia Mâtnicu Mare din Protopopiatul Caransebeș, a avut loc Taina Sfântului Maslu
Autor: Pr. Raul Vasile But
În Duminica a IV-a a Postului Paștilor, în Parohia Mâtnicu Mare din Protopopiatul Caransebeș, a avut loc Taina Sfântului Maslu, la care au participat un număr mare de credincioși din localitate și din localitățile învecinate. Preoții invitați, în număr de șase, alături de preotul paroh Raul Vasile But, au făcut ca momentele petrecute la ceas de seară în biserica parohială din Mâtnic să fie pline de bucurie sfântă și har. Aceștia au fost: Pr. Prof. Pătruț Bănăduc din Caransebeș, Pr. Prof. Aurelian Jucu din Zăgujeni, Pr. Iaremciuc Ioan din Copăcele, Pr. Traian Florei din Jupa, Pr. Simion Martinescu din Dalci și Pr. Florin Fumur din Brebu.

În cuvântul de învățătură, părintele Pătruț Bănăduc a explicat valoarea Tainei Maslului, izvor de vindecare pentru toate bolile trupești și sufletești, accentuând necesitatea apropierii de Hristos și a trăirii vieții cu El.

„Ne-am bucurat de clipe înălțătoare! Rugăciunile rostite cu tot sufletul de către preoții invitați, cuvintele Evangheliilor, apostolele citite de doamnele preotese, miruirea de șapte ori cu untdelemn sfințit, au făcut ca această duminică să fie una specială”, ne-a mărturisit doamna Sturzu Luminița.

În fiecare Post al Paștilor, ca și în Postul Crăciunului, în Parohia Mâtnicu Mare au loc seri duhovnicești cu preoți invitați care aduc bucurie în sufletele credincioșilor acestei micuțe localități. La serile din acest post, încununate de Taina Maslului săvârșită în duminica a IV-a din Post, au participat pr. Claudiu Velici din Vârciorova și preotul pensionar Romulus Popovici, cel dintâi vorbind despre pocăință și întoarcere spre Dumnezeu, început al oricărui Post, pr. Liviu Muntean din Caransebeș, care a vorbit de importanța rugăciunii în biserică, Pr. Inspector Călin Ianchiș, care a vorbit despre adevărata credință și pericolul superstițiilor, preacuviosul pr. Atanasie, duhovnicul mănăstirii Brebu, care a vorbit despre iertare și dragoste și pr. Florin Grozăvescu din Caransebeș, care a vorbit credincioșilor despre bucuriile credinței adevărate trăite prin fapte.

Cu siguranță, pentru cei care Îl iubesc pe Dumnezeu, astfel de momente sunt aducătoare de bucurie și încredințează pe toți, dacă mai este nevoie, că Biserica își îndreaptă grija asupra fiilor ei, căutând a-i aduna la sânul ei, pentru ca să-i hrănească din Hrana cea nepieritoare, care este Cuvântul lui Dumnezeu!

Data: 12 aprilie 2016 • Vizualizări: 517