Rugăciune și filantropie la bolnavii din Spitalul Staționar Nr. 2 Reșița

Rugăciune și filantropie la bolnavii din Spitalul Staționar Nr. 2 Reșița
Joi, 22 martie, preoții cercului pastoral Reșița-Nord alături de părintele Gheorghe Șuveți protopopul Reșiței, au săvârșit Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului staționar Nr. 2 din Reșița
Autor: Pr. Emil Crăciun
Joi, 22 martie, preoții cercului pastoral Reșița-Nord alături de părintele Gheorghe Șuveți protopopul Reșiței, au săvârșit Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului staționar Nr. 2 din Reșița. Preoți slujitori au fost: pr. protopop Gheorghe Șuveți, pr. inspector Nicolae Chiosa, Pr. Casian Vălean, Pr. prof. Emil-Sergiu Varga, pr. Claudiu-Petru Ciorogariu, pr. Damaschin Tătaru și Pr. Ion Ștefoni. La Sfânta Taină au participat bolnavi internați în spitalul staționar Nr. 2 din Reșița precum și cadre medicale și un număr însemnat de credincioși din localitate.

După slujbă, părintele protopop Gheorghe Șuveți a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa rugăciunii pentru cei bolnavi și despre datoria noastră de a ne ruga pentru semenii noştri aflați în boli și suferințe: „Bunul Dumnezeu a rânduit să fim astăzi aici în acest templu al tămăduirii pentru a săvârși una din cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii, o taină ce se adresează deopotrivă sufletului și trupului. Dincolo de inițiativa noastră a preoților Cercului Pastoral Reșița-Nord, dincolo de orice gândire omenească am venit aici cu un mandat care trebuie nouă tuturor să ne dea de gândit. Mântuitorul nostru Iisus Hristos după ce le predică ucenicilor Săi, cuvinte cu putere multă, le spune printre altele: «Luați Duh Sfânt, cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, ținute vor fi»(Ioan 20, 22-23) și mai spune: «Pe bolnavi mâinile veți pune și bine le va fi»( Marcu 16, 18). Deci dincolo de orice putere omenească, de orice voință omenească, stă o voință dumnezeiască. Faptul că am venit astăzi aici la dumneavoastră, cercetându-vă în rugăciune nu se datorează nouă, ci se datorează mandatului pe care l-am primit de la Domnul Iisus Hristos atunci când am primit putere de sus în Sfânta Taină a Hirotoniei și când ne-a chemat să-i slujim lui Dumnezeu și oamenilor”.

Taina vindecării trupești și sufletești a fost încununată de prezenţa multor semeni aflați în grea suferință marcată de boala trupească cu toţii rugându-ne împreună la Sfântul Maslu pentru redobândirea sănătății sufletești și trupești conform cuvântului Sf. Ap. Iacov: „Dacă este cineva bolnav, să cheme pe preoții Bisericii și să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credință va izbăvi pe cel bolnav și Domnul îl va vindeca, iar daca a făcut păcate îi vor fi iertate”
.(Iacov 5, 14-16).

În această perioadă deosebită a căinţei şi pocăinţei, în care Biserica ne îndeamnă pe toți la post şi rugăciune pentru a dobândi curăţirea sufletească și trupească ne pregătim pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos din morți. Avem obligația ca nu numai în posturi, ci mereu să ne aducem aminte şi să-i pomenim pe fraţii noştri care se află pe patul de suferinţă din spitale, aşa cum ne îndeamnă Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin cuvântul Apostolului: „Rugaţi-vă unii pentru alţii şi purtaţi-vă sarcinile unii altora!”. Biserica prin preoții săi se roagă pentru cei bolnavi, pentru cei aflaţi în suferinţă și îi poartă în rugăciune şi chemându-L pe Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, pe Bunul Dumnezeu, să ne dăruiască vindecare de orice boală şi neputinţă.

În prezent în acest spital, în capela amenajată corespunzător se săvârșesc sfinte slujbe, în special Sfânta Liturghie, atât pentru cei internați în spital, cât și pentru cadrele medicale dar şi pentru personalul administrativ care își desfășoară activitatea în unitatea sanitară. La final preoții misionari ai celor două spitale centrale reșițene au împărțit pungi oferite de preoții Cercului Pastoral Reșița-Nord tuturor bolnavilor aflați pe patul suferinței.

Data: 23 martie 2018 • Vizualizări: 447