Rugăciune către ocrotitorii teologilor la Caransebeș

Rugăciune către ocrotitorii teologilor la Caransebeș

Album foto
La sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi elevii seminarişti de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, precum şi studenţii teologi ai Secției de Teologie Ortodoxă-Didactică din Caransebeș, alături de numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Sfânta slujbă a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. La momentul potrivit foarte mulţi teologi și credincioși s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

„În fiecare an preoții profesori, profesorii și ostenitorii școlilor de teologie din Caransebeș, dimpreună cu elevii și studenții teologi suntem prezenți la rugăciune pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe cei care au fost în vremea aceea mari dascăli ai lumii și ierarhi în secolul de aur al Bisericii. Ei sunt îndrumători și învățători și astăzi mai ales pentru cei care se ostenesc în școlile teologice, dascăli și studenți”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotesit iconom-stavrofor trei preoți, părintele Constantin Cilibia de la Parohia „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, părintele Gheorghe Tistu și părintele Cătălin Găină de la Catedrala episcopală din Caransebeș. De asemenea și părintele Emanuel Simeria slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeș a fost hirotesit iconom. Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul „Tibiscum” al Secției de Teologie Ortodoxă-Didactică din Caransebeș, dirijat de părintele Gheorghe Tistu.


Data: 30 ianuarie 2016 • Vizualizări: 742