Rugăciune în prima zi a anului la Catedrala episcopală din Caransebeș

Rugăciune în prima zi a anului la Catedrala episcopală din Caransebeș

Album foto
În prima zi din an, Presfințitul Părinte Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala episcopală din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
La trecerea în Noul An civil 2016, în Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş s-a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, la care au participat numeroși credincioși. Sfânta slujbă a fost săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea ierarhul a înălțat și rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an.

În prima zi din an, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Presfințitul Părinte Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala episcopală din Caransebeş. În cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, s-au citit rugăciuni de mulţumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2015, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoţii şi credincioşii Episcopiei Caransebeşului şi în noul an. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei „Învierea Domnului” din Caransebeș.

„Foarte mulți dintre credincioșii noștri au ținut să înceapă noul an cu rugăciune, iar noi i-am îndemnat în cuvântul de astăzi să-și facă timp mai mult pentru rugăciune, pentru sfintele slujbe și pentru a duce o viață autentică în Hristos. De foarte multe ori ne facem vreme pentru lucruri nefolositoare, iar pentru cele duhovnicești nu mai avem timp, dar înțeleptul Solomon în cartea «Ecclesiastul» spune că este vreme pentru toate, de aceea i-am îndemnat pe credincioși să sfideze secularizarea, să încercăm să fim mai aproape de Dumnezeu și să ne facem timp mai mult pentru cele spirituale, pentru partea cea bună a Mariei, care nu se va lua de la noi niciodată”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final chiriarhul a urat tuturor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.


Data: 1 ianuarie 2016 • Vizualizări: 1013