Rugăciune intensă către Maica Domnului

Rugăciune intensă către Maica Domnului

Album foto
Înainte de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, a săvârşit Paraclisul Maicii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Înainte de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, luni, 13 augst, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Paraclisul Maicii Domnului la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Părintele Episcop a îndemnat la final pe credincioşii prezenţi să sporească rugăciunile în această perioadă și „mai ales rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu, apărătoarea noastră și Mama noastră, care are grijă de fiecare fiu al lacrimilor ei”.

Preasfințitul Lucian a mai vorbit în cuvântul său despre importanța de a fi uniți în rugăciune în această perioadă confuză în țara noastră. „Am ținut foarte mult să fim împreună aici în Catedrala noastră Episcopală, astăzi la înainte prăznuirea Adormirii Maicii Domnului și să ne rugăm ei să ne ocrotească, să ne ajute și să apere această țară de dezbinare, ură și de alte păcate, deoarece Sfânta Fecioară cu siguranță ne este ajutătoare în aceste zile de dezechilibru şi de confuzie în ţara noastră”, a spus ierarhul.

Părintele Episcop a mai subliniat faptul că „nu în zadar România a fost numită «grădina Maicii Domnului», deoarece aici se află foarte multe biserici și mănăstiri ocrotite de Maica Domnului și în popor evlavia este deosebită față de Născătoarea de Dumnezeu. La praznicul pe care îl așteptăm cu bucurie se fac cele mai multe și mai mari pelerinaje și procesiuni, mai ales la mănăstirile ocrotite de Preasfânta Fecioară. De aceea se cuvine ca noi toți să dăm dovadă de responsabilitate și seriozitate duhovnicească la acest praznic, pentru că Maica Domnului ajută pe toți cei care se roagă ei cu credință, cu dragoste și cu o inimă înfrântă și smerită”.

Astăzi, Preasfinţitul Lucian se va afla la Moldova Nouă, unde va săvârşi Vecernia cu Litie, Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul de pe Clisura Dunării. Mâine va sluji Sfânta Liturghie tot la această biserică, sfânt locaș ce se află în construcție.

Data: 14 august 2018 • Vizualizări: 1279