Rugăciune la ceas de seară la Remetea Pogonici

Rugăciune la ceas de seară la Remetea Pogonici
Deşi parohia Remetea Pogonici din Protopopiatul Reşiţa este o parohie mică, viaţa religioasă se desfăşoară la cote înalte.
Autor: Pr. Gelu Petru MOLDOVAN
Deşi parohia Remetea Pogonici din Protopopiatul Reşiţa este o parohie mică, viaţa religioasă se desfăşoară la cote înalte. Ca urmare firescă, în Postul Mare, şi la această parohie s-a desfăşurat o săptămână duhovnicească, în care credincioşii prezenţi au avut bucuria să participe la slujbe de seară specifice perioadei pre-pascale şi să asculte cuvintele de învăţătură ale preoţilor invitaţi. De toate acestea s-a îngrijit preotul paroh Gelu Petru Moldovan.

Astfel, în perioada 22 martie - 27 martie 2010, la începutul serii, s-a săvârşit Vecernie sau Denie şi au predicat următorii invitaţi: pr. Vasile Dragoş de la parohia Duleu, care a vorbit despre Taina Sfântului Maslu, pr. Dumitru Suru de la Izgar, despre Post şi Rugăciune, ca arme împotriva ispitelor, pr. Doru Mogoşescu de la Fârliug, despre Taina Pocăinţei, pr. Ovidiu Urzicaru de la Ramna, despre Ortodoxie.

Ziua de sâmbătă a fost hotărâtă a fi zi de sărbătoare mare pentru parohie, deoarece s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de şapte preoţi, participarea credincioşilor fiind semnificativă şi dătătoare de speranţă.

Am încercat astfel, prin „săptămâna duhovnicească”, să aducem bucurie micii noastre comunităţi şi să provocăm şi pe cei ce nu sunt încă foarte aplecaţi spre cele duhovniceşti. Cei prezenţi şi-au manifestat mulţumirea şi bucuria de a fi participat la rugăciune împreună cu toţi cei invitaţi de preotul paroh.

În fine, credem că experienţa a fost de bun augur şi suntem convinşi că Dumnezeu ne va ajuta să mai producem asemenea bucurii celor pe care îi păstorim.

Data: 30 martie 2010 • Vizualizări: 1429