Rugăciune la început de an școlar pentru elevii seminariști din Caransebeș

Rugăciune la început de an școlar pentru elevii seminariști din Caransebeș

Album foto
Începutul de nou an școlar a debutat pentru elevii seminariști din Caransebeș cu un moment de rugăciune
Autor: Serviciul Prezidial
Începutul de nou an școlar a debutat pentru elevii seminariști din Caransebeș cu un moment de rugăciune în biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, paraclis episcopal din curtea Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”. În prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian un sobor de părinți profesori a săvârșit slujba de TeDeum ce a cuprins rugăciuni de laudă, mulțumire și binecuvântare spre sporirea în învățătura cea bună și folositoare a elevilor ce urmează cursurile acestei școli de vocație. A urmat un polihroniu cu ocazia noului început de an școlar, după care a fost dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu prilejul începutului de an școlar 2017-2018, precum și mesajului Ministrului Educației Naționale, domnul Liviu Marian Pop, pentru acest eveniment.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a arătat în cuvântul său adresat la festivitatea de deschidere a anului școlar că este foarte important să îi cerem ajutorul lui Dumnezeu atunci când începem un lucru în viața noastră. „Întâi de toate ne-am rugat Atotputernicului Dumnezeu ca El să binecuvinteze cununa anului școlar care a început. Este foarte important ca tot lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu. De aceea, nu numai în școlile de teologie, ci și în toate școlile se săvârșește o slujbă pentru a-L lăuda pe Dumnezeu, a-I mulțumi pentru toate și a-L ruga să ne binecuvinteze și să ne ajute pe mai departe. Și noi ne-am rugat Mântuitorului Hristos să binecuvinteze acest an școlar și să-i lumineze pe tinerii noștri care și-au îndreptat pașii spre această școală vocațională. În același timp ne-am rugat și pentru corpul profesoral, dascălii ce împărtășesc cuvântul lui Dumnezeu tinerilor care au simțit în sufletul lor chemarea divină pentru a veni la o școală teologică”, a subliniat Preasfințitul Episcop Lucian.

Părintele director al instituției teologice din Caransebeș, Rusalin Isac, a mulțumit tuturor la final și a urat celor implicați în procesul educativ să obțină rezultate frumoase în anul școlar ce urmează. Mergând pe firul istoriei, învăţământul teologic din Caransebeş a rămas o constantă bine definită a Banatului Montan, chiar şi atunci când activitatea Episcopiei din Caransebeş a fost suspendată de regimul comunist. Deşi învăţământul teologic propriu-zis a luat fiinţă şi s-a organizat în Caransebeş odată cu reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului sub ierarhie română, în anul 1865, există totuşi indicii sigure că Biserica Ortodoxă Română de pe aceste meleaguri nu a fost lipsită de-a lungul vremii de posibilitatea de a-şi forma mereu slujitori ai Sfintelor Altare.


Data: 12 septembrie 2017 • Vizualizări: 1437