Rugăciune la trecerea dintre ani la Catedrala episcopală din Caransebeș

Rugăciune la trecerea dintre ani la Catedrala episcopală din Caransebeș

Album foto
La trecerea în Noul An civil 2018, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala episcopală din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
La trecerea în Noul An civil 2018, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, la care au participat numeroși credincioși. Sfânta slujbă a fost săvârșită de către ierarh în Catedrala episcopală din Caransebeș.

„Le dorim tuturor preoților și credincioșilor din Eparhia Caransebeșului și nu numai, multă sănătate, spor în toate, bucurie deplină și anul 2018 să fie pentru noi toți un an mai bun și cu adevărat al unității de credință și de neam și al făuritorilor Marii Uniri. Noi, Caransebeșul, am dat în 1918 pe un mare făuritor al unirii tuturor românilor, episcopul de vrednică pomenire al Caransebeșului, Elie Miron Cristea, care a pecetluit din punct de vedere spiritual Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie, 1918”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Credincioșii care au venit în prima zi a anului 2018, la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş s-au rugat la Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Lucian. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături fiind un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai catedralei episcopale.

„Ne-am bucurat și astăzi la Praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului, la sărbătoarea Sfântului Vasile și la sărbătoarea Anului Nou să vedem Catedrala noastră arhiplină de credincioși, mulți venind cu evlavie și împărtășindu-se cu Sfintele Taine. Îi mulțumim lui Dumnezeu că avem și aici la Caransebeș o turmă cuvântătoare ascultătoare, credincioși harnici și atașați de biserică, care doresc să se mântuiască, doresc să fie într-o comuniune permanentă cu Domnul și Mântuitorul nostru, care pentru noi și pentru a noastră mântuire s-a lăsat tăiat împrejur, ca noi să fim tăiați împrejur la inimă și la minte. Așadar, să avem o inimă curată și o minte luminată ca să înțelegem cuvântul Sfintei Scripturi și să înțelegem mesajul Evangheliei Mântuitorului și bineînțeles tâlcuirea cuvântului Mântuitorului făcută atât de frumos de Sfinții Apostoli în mod special, dar și de părinții bisericii, între care astăzi îl pomenim pe Sfântul Vasile cel Mare”, a spus Părintele Episcop Lucian la final.

Preasfinția Sa a înălțat în prima zi din an și rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra Eparhiei Banatului Montan în anul ce a trecut și l-a rugat pe Sfântul Vasile cel Mare să-i aibă în pază pe cei care îl au ca ocrotitor. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.


Data: 1 ianuarie 2018 • Vizualizări: 1002