Rugăciune, poezie şi cântare pentru Hristos Domnul

Rugăciune, poezie şi cântare pentru Hristos Domnul
Duminică, 9 aprilie, după slujba din seara de Florii, credincioşii prezenţi în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa, au trăit un nou moment de bucurie sfântă şi de înălţare sufletească
Autor: Pr. Petru Berbentia
La invitaţia preotului paroh Petru Berbentia, pentru al 12-lea an consecutiv, actori de la Teatrul de Vest din Reşiţa un susţinut un recital de poezie creştină închinat momentului Intrării Mântuitorului în Ierusalim. La această activitate de suflet, ne-am bucurat şi de sprijinul secţiei „Vârsta a treia” a Bibliotecii Municipale Reşiţa.

După săvârşirea Vecerniei, grupul de femei ce înfumuseţează permanent cântarea noastră liturgică, au deschis recitalul cu o cântare închinată patimilor Domnului. În continuare, într-o alternanţă benefică, actorii şi membrii prezenţi ai grupului coral „Strana strămoşească” au înfrumuseţat seara cu rugăciune prin poezie şi piese muzicale adecvate sărbătorii.

Mulţimea credincioşilor prezenţi la ceas de seară, pe feţele cărora se vedea bucuria, au mulţumit prin aplauze. În final şi preotul paroh a adresat un cuvânt de mulţumire şi de îndemn pentru păstrarea credinţei străbune dar şi a culturii naţionale.

Ne bucurăm că am avut prilejul să-i ascultăm şi în acest an pe cei ce au venit să ne ofere clipe înălţătoare.

Data: 10 aprilie 2017 • Vizualizări: 479