Rugăciune, poezie şi cântare pentru Maica Domnului

Rugăciune, poezie şi cântare pentru Maica Domnului
Duminică 20 martie, în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa, a avut loc un concert de muzică şi poezie creştină închinat Maicii Domnului
Autor: Pr. Petru Berbentia
Duminică 20 martie, după slujba de seară, credincioşii prezenţi în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa, au trăit un nou moment de bucurie şi înălţare sufletească. În organizarea preotului paroh Petru Berbentia şi cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Vest din Reşiţa, dar şi al inimosului doctor Romeo Dumitrescu, ajutat de dl. prof. Cristian Roşoagă şi dl. prof. Ailenei Eduard de la Liceul de Arte „Sabin Pautza” , a avut loc un concert de muzică şi poezie creştină închinat Maicii Domnului. La această activitate de suflet, ne-am bucurat şi de sprijinul secţiei „Vârsta a treia” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”.

După săvârşirea Vecerniei din prima duminică a Postului Mare, cei trei muzicieni au oferit o primă melodie celor prezenţi, apoi preotul paroh a adresat un cuvând de salut. Pentru al 11-lea an consecutiv, actorii au recitat poezie creştină din creaţia Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, Maicii Teodosia Laţcu, dar şi din poezia poetului naţional, Mihail Eminescu. Interpreţii invitaţi au agrementat fiecare poezie cu bijuterii ale muzicii clasice.

Mulţimea credincioşilor prezenţi la ceas de seară, pe feţele cărora se vedea bucuria, au mulţumit prin aplauze. În final şi preotul paroh a adresat un cuvânt de mulţumire şi de îndemn pentru păstrarea credinţei străbune dar şi a culturii naţionale.Ne bucurăm că am avut prilejul să-i ascultăm şi în acest an pe cei ce au venit să ne ofere clipe înălţătoare.

Data: 21 martie 2016 • Vizualizări: 464