„Să ne cunoaștem credința” la Centrul de tineret Moldova Nouă

„Să ne cunoaștem credința” la Centrul de tineret Moldova Nouă

Album foto
În cadrul proiectului „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului, sâmbătă, 14 decembrie, a avut loc la Moldova Nouă a doua etapă din ciclul de întâlniri cu tinerii derulate sub deviza „Să ne cunoaștem credința”
Autor: Pr. Mihai Ciucur
La întâlnire au participat 16 copii și tineri cu vârste între 10-15 ani, membri ai Centrului de tineret Moldova Nouă coordonat de doamna asistent social Andreea Panciu. Au fost prezenți, de asemenea, preoții din oraș, în frunte cu părintele protopop Bogoliub Martinovici, alături de delegația Episcopiei Caransebeșului condusă de părintele inspector Mihai Ciucur.

În prima parte a întâlnirii copiii au participat la un concurs de cunoștințe religioase care a vizat fixarea unor aspecte concrete ale credinței ortodoxe, accentul fiind pus pe modalitățile practice prin care un credincios trebuie să înțeleagă și să trăiască în duhul Bisericii. Primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de următorii elevi: Munteanu Adela, 14 ani – locul I, Velovan Alin, 13 ani – locul II și Bogan Narcis, 12 ani – locul III. Aceștia au primit, drept recompensă, dreptul de a participa la tabăra ortodoxă de creație „Credință și Artă pentru toți” organizată de Episcopia Caransebeșului la Băile Herculane în perioada 2-8 februarie 2014.

În partea a doua a întâlnirii au fost purtate discuții pe teme duhovnicești de interes pentru cei tineri și s-au cântat colinde, specifice perioadei. De asemenea, tinerii au completat chestionare în cadrul proiectului sociologic „Împreună pentru copiii noștri”, proiect menit să cunoască problemele tinerei generații și să ofere soluții concrete în lucrarea misionară a Bisericii.

„Centrul de tineret Moldvoa Nouă, deși la început de drum, constituie deja un punct de interes pentru cei tineri prin activitățile propuse, beneficiind și de aportul unor oameni cu dragoste de copii și cu vocație misionară. Întâlnirea de azi a avut rolul de a întări și dezvolta lucrarea cu copiii și tinerii de la Moldova Nouă, oferind celor prezenți un motiv în plus de a participa la activitățile duhovnicești desfășurate în tinda Bisericii”, a concluzionat părintele Mihai Ciucur.

În cadrul proiectului „Tineri în Biserică”, astfel de întâlniri vor mai avea loc în luna ianuarie la Reșița și la Oravița, iar în luna februarie 20 de tineri merituoși vor participa la cea de-a patra ediție a taberei „Credință și artă pentru toți”. Scopul final al proiectului este crearea și consolidarea unor nuclee de tineri în sânul Bisericii în cele patru localități din mediul urban cuprinse în proiect: Reșița, Oravița, Bocșa și Moldova Nouă.

Data: 16 decembrie 2013 • Vizualizări: 1013