„Să ne cunoaştem credinţa” la Rusca Montană

„Să ne cunoaştem credinţa” la Rusca Montană
În cadrul proiectului „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeşului, sâmbătă, 30 martie, a avut loc la Rusca Montană o nouă întâlnire cu copii şi tineri din localitate, care au luat parte la activităţile reunite sub deviza „Să ne cunoaştem credinţa”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Astfel, în prezenţa părintelui paroh şi a unor cadre didactice din localitate, un număr de 31 de copii au participat la concursul de cunoştiinţe religioase în urma căruia primii trei clasaţi au primit drept recompensă participarea la tabăra de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi” organizată de Episcopia Caransebeşului în perioada 1-7 iulie. Câştigătorii au fost, în ordine: Breha Adrian – locul I, Muntean Adina – locul II şi Şchiopu Oana – locul III, toţi trei elevi în clasa a VIII -a ai şcolii din localitate.

În partea a doua a întâlnirii copiii, coordonaţi de părintele paroh Sorin Adrian Toma, au completat chestionare legate de şcoală, familie şi biserică, în cadrul proiectului „Împreună pentru copiii noştri” iniţiat de sectorul social – filantropic, misionar şi activităţi cu tineretul al episcopiei. După completarea chestionarelor, copiii au purtat discuţii pe diferite teme cu coordonatorul proiectului – Mihai Ciucur. Acesta a prezentat celor prezenţi concluziile preliminare ale studiului sociologic realizat pe un eşantion reprezentativ de copii, reliefând, în cadrul unor discuţii interactive cu copiii, importanţa pe care internetul şi mass-media o au tot mai mult în viaţa copiilor din zilele noastre. S-a adus, de asemenea, în discuţie rolul şi modalităţile practice prin care copiii pot participa activ la viaţa Bisericii, precum şi importanţa căutării de modele cu adevărat de urmat într-o lume dominată tot mai mult de violenţă şi nepăsare.

La final, toţi copiii au primit diplome de participare şi pungi cu icoane, cărţi şi obiecte bisericeşti din partea Centrului Eparhial, iar reprezentanţii episcopiei şi părintele paroh au promis copiilor că astfel de întâlniri vor mai avea loc, fiind prevăzute şi alte activităţi comune pe parcursul proiectului.

„Odată cu întâlnirea de azi de la Rusca Montană, proiectul „Tineri în Biserică” ajunge, iată şi în mediul rural, după ce acţiunile de până acum au vizat în special tinerii din mediul urban. Numărul mare de copii participanţi şi entuziasmul cu care ei au venit ne confirmă lucrarea frumoasă pe care părintele paroh o are de mai multă vreme cu copiii şi tinerii din parohie. Pentru acest nucleu de tineret existent deja activităţile din cadrul proiectului vin să consolideze şi să întărească frumoasa lucrare pastoral-misionară desfăşurată de părintele Sorin Toma, oferind un prilej şi o şansă în plus pentru ei să îl cunoască pe Hristos şi Biserica Sa” a subliniat Mihai Ciucur – inspectorul pentru activităţi cu tineretul în cadrul Episcopiei Caransebeşului.

Proiectul „Tineri în Biserică”, ajuns la ediţia a doua, are ca ca scop principal desfăşurarea de activităţi instructiv-educative şi artistice cu caracter duhovnicesc, cu un număr de aproximativ 100 de copii din parohiile partenere în proiect, dar şi structurarea unei strategii de acţiune pe termen mediu ţi lung a Bisericii în ceea ce priveşte lucrarea misionară cu tânăra generaţie.

Data: 30 martie 2013 • Vizualizări: 639