„Să ne cunoaştem credinţa” şi la Domaşnea

„Să ne cunoaştem credinţa” şi la Domaşnea
Seria de activităţi interactive cu tinerii desfăşurate sub deviza „Să ne cunoaştem credinţa” din cadrul proiectului „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeşului, a continuat luni, 8 aprilie, în localitatea Domaşnea din Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Social-Misionar
Evenimentul a fost găzduit de şcoala gimnazială din localitate şi a reunit zece copii din Domaşnea şi satul Cănicea care, în prezenţa delegaţiei Episcopiei Caransebeşului condusă de inspectorul pentru activităţi cu tineretul Mihai Ciucur, a preotului paroh Iosif Frenţ şi a reprezentanţilor şcolii gazdă, au luat parte la activităţile specifice prevăzute în proiect.

Pe lângă concursul de cunoştiinţe religioase, tinerii au participat la discuţii libere cu coordonatorul proiectului şi au completat chestionare despre preocupările, problemele şi nevoile specifice vârstei, dar şi despre percepţia lor asupra credinţei şi a Bisericii noastre. Răspunsurile lor vor fi centralizate şi vor constitui punctul de plecare în proiectul sociologic „Împreună pentru copiii noştri” iniţiat de Episcopia Caransebeşului.

„Odată cu întâlnirea de astăzi de la Domaşnea, proiectul „Tineri în Biserică” a ajuns şi în Protopopiatul Băile Herculane. Chiar dacă acţiunea s-a desfăşurat în prima zi din vacanţa de primăvară, copiii au răspuns invitaţiei noastre şi au participat cu emoţia specifică vârstei la concurs şi la celelalte activităţi. Am putut constata cu toţii că în mediul rural copiii au preocupări mai „cuminţi”, mai apropiate de Biserică şi mai apropiate de normalul vârstei, comparativ cu cei de la oraş. Acest lucru, precum şi faptul că aici există o infrastructură pe care părintele paroh doreşte să o amenajeze în folosul copiilor, ne dă speranţa că în Domaşnea sunt şanse reale să avem un nucleu puternic de tineri şi copii care să crească şi să se formeze în tinda Bisericii”, a precizat Mihai Ciucur, inspector pentru activităţi cu tineretul în cadrul Episcopiei Caransebeşului.

În urma evaluării lucrărilor, următorii trei elevi au câştigat, drept recompensă, participarea la tabăra de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi” care va avea loc în luna iulie a anului 2013: Matichescu Ana – Maria, 11 ani - locul I, Benghia Antoneta, 13 ani – locul II, Puşcaş Minodora, 13 ani – locul III.

La final, toţi copiii au primit diplome de participare, precum şi pungi cu obiecte bisericeşti din partea organizatorilor, dar şi promisiunea că se vor reîntâlni în luna iunie când este prevăzută o nouă activitate comună în cadrul proiectului.Proiectul „Tineri în Biserică” va continua, următoarea etapă din seria de concursuri „Să ne cunoaştem credinţa” fiind programată să aibă loc vineri, 12 aprilie în comuna Cornereva.

Data: 8 aprilie 2013 • Vizualizări: 731