Marii păstori de suflete comemoraţi în Eparhia Caransebeşului

Marii păstori de suflete comemoraţi în Eparhia Caransebeşului

Album foto
În sâmbăta dinaintea Floriilor, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Slujba Parastasului de obște în Biserica necropolă „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
În sâmbăta lui Lazăr, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Parastasului în Biserica necropolă „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeș. În contextul Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii, slujba de pomenire a fost oficiată pentru toți marii păstori de suflete din Eparhia Caransebeșului, ierarhi, protopopi, preoți, profesori de teologie, precum și pentru personalitățile care au marcat viața culturală și spirituală din Banatul Montan.

„Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat ca în ajunul Floriilor să-i pomenim pe toți cei care au viețuit și s-au rugat pe aceste meleaguri și ne-au lăsat ca moștenire Biserica strămoșească, valorile și tradițiile. Am săvârșit această slujbă de pomenire în data de 4 aprilie, cu o zi înainte de trecerea la cele veșnice a înaintașului nostru, vednicul de pomenire episcop Emilian Birdaș, care în 5 aprilie 1996 s-a mutat la cele veșnice și își doarme somnul de veci în pronaosul Bisericii «Nașterea Sf. Ioan Botezătorul»”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Slujba Parastasului a fost oficiată în Biserica necropolă din Caransebeș, deoarece este una dintre cele mai vechi locașuri de cult, ridicată la sfârșitul secolului al optsprezecelea și unde își dorm somnul de veci ierarhii, profesorii de teologie și personalitățile de seamă ale Banatului.

Sâmbăta care precede sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, fiind ultima zi din Postul Sfintelor Paşti în care se mai fac pomeniri de obşte pentru cei adormiţi, în toată Episcopia Caransebeșului s-au oficiat slujbe de pomenire pentru toți marii păstori de suflete trecuți la Domnul.


Data: 5 aprilie 2015 • Vizualizări: 757