Sâmbăta Sfântului Teodor la Catedrala istorică din Caransebeș

Sâmbăta Sfântului Teodor la Catedrala istorică din Caransebeș

Album foto
În sâmbăta Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, la Catedrala istorică din Caransebeș a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
În sâmbăta Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, la Catedrala istorică cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Credincioșii veniți în număr mare la sfânta slujbă au participat după Sfânta Liturghie și la Slujba Parastasului de obște, potrivit tradiției din această sâmbătă.

La fel ca în fiecare zi din prima săptămână a Postului Mare, elevii seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, precum și studenții teologi de la Secția de teologie din Caransebeș au participat și astăzi la programul liturgic. După o săptămână de pregătire și de rugăciune mai intensă, credincioșii dimpreună cu elevii și studenții teologi s-au apropiat și de Sfântul Potir, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Am petrecut împreună cu credincioșii, cu elevii și studenții teologi o săptămână cu adevărat duhovnicească, cu rugăciune intensă pentru iertarea păcatelor noastre celor de voie și celor fără de voie și pentru ca Dumnezeu să binecuvinteze viața noastră, cetatea Caransebeșului, Eparhia aceasta și pe toți cei dragi ai noștri. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care s-au ostenit duhovnicește și s-au nevoit până acum, dar și în celelalte săptămâni până în săptămâna patimilor, când sigur ne vom apropia cu toții de cel mai mare Praznic al creștinătății, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos din morți. Nu în ultimul rând ne-am rugat în finalul acestei săptămâni și pentru cei care nu mai sunt printre noi, pentru cei răposați din familia și din neamul nostru. Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiți, să primească osteneala tuturor și să ne dăruiască iertare de păcate și viață veșnică”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian

În vinerea din prima săptămână a Postului Mare Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite tot la Catedrala istorică din Caransebeș, la care s-au împărtășit un număr mare de credincioși, precum și elevi și studenți teologi.


Data: 19 martie 2016 • Vizualizări: 623