Săptămâna de catehizare și de mărturisire în Parohia Borlovenii Noi

Săptămâna de catehizare și de mărturisire în Parohia Borlovenii Noi
În a treia săptămână din Postul Mare, în Parohia Borlovenii Noi, Protopopiatul Băile Herculane, sunt organizate binecunoscutele seri duhovnicești sau de catehizare
Autor: Pr. Ilie Nicolicea
În a treia săptămână din Postul Mare, perioada de pregătire pentru Sfintele Paști, care are în centrul ei Sfânta Cruce, în Parohia Borlovenii Noi, Protopopiatul Băile Herculane, sunt organizate binecunoscutele seri duhovnicești sau de catehizare, seri în care sunt invitați preoți, în mijlocul comunității, pentru a se ruga și pentru a împărtăși împreună cuvântul lui Dumnezeu.

În seara zilei de luni, 13 martie, la invitația părintelui paroh, în mijlocul credincioșilor s-a aflat părintele Vasile Grecu de la Borlovenii Vechi. S-a oficiat slujba Vecerniei, apoi a urmat cuvântul de învățătura primit cu bucurie de credincioșii prezenți. Părintele Vasile Grecu a vorbit credincioșilor despre importantă postului, din punct de vedere spiritual, ca mijloc de curățare sufletească și trupească, dar și cale de a ne pregăti pentru unirea cu Hristos. În seara zilei de 14 martie, a fost invitat părintele profesor Petrică Zamela de la Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” Bozovici, care a susținut o cateheză despre icoana ortodoxă și necesitatea acesteia în cultul liturgic al bisericii, dar și în viața oricărui credincios, ca modalitate de mărturisire a credinței creștine.

Miercuri, 15 martie, după ce părintele paroh Nicolicea Ilie a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, a oficiat și o slujbă de pomenire în amintirea celor care au opus rezistentă anticomunistă și au fost uciși în noaptea 7/8 februarie pe valea Brezoviței, Borlovenii Noi, susțiinând de asemenea, o meditație despre martirii creștini ortodocși din temnițele comuniste, ca modele de mărturisire și trăire a dreptei credințe.

În seara de joi, 16 martie, s-a aflat în mijlocul credincioșilor părintele Cătălin Primejdie de la Parohia Prigor, care a vorbit despre vindecarea trupească care survine întotdeauna doar vindecării sufletești.

Săptămâna de catehizare a continuat și vineri, când copiii Parohiei Borlovenii Noi, au susținut un program spiritual, adecvat Postului Mare, mărturisindu-L astfel pe Hristos, iar mărturia lor curată și inocentă va fi un model de implicare în viața Bisericii și de mărturisire și propovăduire a valorilor ei.

Săptămâna duhovnicească se va încheia duminică 19 martie, cu săvârșirea Sfintei Taine a Maslului. Tradiționalele seri duhovnicești, aduc anul acesta în Parohia Borlovenii Noi un suflu nou, prin implicarea copiilor și tinerilor în mărturisirea dreptei credințe prin intermediul unor programe spirituale.

Data: 17 martie 2017 • Vizualizări: 904