Săptămână de rugăciune în Parohia Ramna

Săptămână  de rugăciune în Parohia Ramna
În perioada 18-24 martie a.c., prima săptămână din Postul Mare, în Parohia Ramna, Protopopiatul Reșița, s-a desfășurat cunoscuta și mult așteptată săptămână duhovnicească
Autor: Pr. Urzicaru Ovidiu
Astfel, după săvârșirea slujbei de seară, fiecare preot invitat a rostit în fața credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură. „Săptămâna a debutat cu citirea canonului Sfântului Andrei Criteanul, alături de noi fiind pr. Solomon Sârbu din Parohia Valeapai. Marți, după slujba Vecerniei, un bogat cuvânt de învățătură a fost rostit de pr. Daniel Crecan din Parohia Gherteniș, miercuri ni s-a alăturat pr. Alin Chicoș- Ocna de Fier. Joi s-a aflat în mijlocul nostru pr. Petru Vintilescu de la Parohia Vermeș, iar vineri părintele Petru Ghimboașă, Parohia Berzovia. Ziua de sâmbătă a fost închinată Tainei Sfintei Spovedanii pentru că mulți credincioși s-au pregătit în această perioadă pentru a se împărtăși și cu Sfintele Taine, după ce s-au împărtășit în această săptămână din cuvântul cel ziditor rostit de preoții invitați. Mulțumim Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru toate cele săvârșite în această perioadă în parohia noastră și nădăjduim să putem duce la bun sfârșit și celelalte evenimente pe care ni le-am propus”, a mărturisit pt. paroh Urzicaru Ovidiu.

Printre temele propuse s-au numărat Edictul de la Mediolan din anul 313, Sfânta Elena și descoperirea Sfintei Crucii, Sfântul Împărat Constantin – ctitor de biserici, Constantin cel Mare – modelul suprem de conducător al unui imperiu, catedrala Sfânta Sofia și Sinodul I Ecumenic. În fiecare an, în preajma marilor sărbători, parohiile din Episcopia Caransebeșului oraganizează tradiționalele săptămâni duhovnicești, în cadrul cărora toți credincioșii sunt chemați la rugăciune comună.

Data: 26 martie 2013 • Vizualizări: 670