Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Reșița

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Reșița

Album foto
În orașul Reșița perioada 18-25 ianuarie, a fost prilej de rugăciune ecumenică, deoarece în fiecare seară, timp de o săptămână, s-au înălțat rugăciuni pentru unitatea creștinilor de pretutindeni
Autor: Serviciul Prezidial
În municipiul Reșița s-a desfășurat în perioada 18-25 ianuarie săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Pe parcursul întregii săptămâni, clerici și credincioși de la mai multe confesiuni au mers în bisericile oraşului, pentru a se ruga și a medita împreună la textul scripturistic din Evanghelia după Ioan, capitolul 4, versetul 7 „Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau”, propus spre a fi dezbătut în acest an.

Săptămâna de rugăciune a început la biserica romano-catolică „Preasfânta Treime”- Govândari și s-a încheiat la biserica ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din același cartier, unde a participat și delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele Casian Rușeț, secretar eparhial.

„Este tradițional ca în Banat să existe o înțelegere, o conlucrare, o frățietate și chiar o rugăciune comună a tuturor cultelor. Am avut deosebita bucurie de a ne ruga împreună, de a ne afirma identitatea fiecare dintre noi, dar de a ne și afirma deopotrivă dorința de unitate de credință, așa cum mărturisim noi la fiecare Sfântă Liturghie: «Unitatea credinței și împărtășirea Sfântului Duh». Cu acest prilej am adus și salutul Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, care a transmis celor prezenți că Episcopia Caransebeșului își reafirmă poziția de conciliere, de rugăciune în comuniune, dar și de păstrare a identității fiecărui cult, toate acestea spre binele creștinilor, a fiecărei comunități din care noi facem parte, dar în același timp de dragul lui Hristos”, a subliniat părintele secretar.

Pe tot parcursul săptămănii ecumenice după programul stabilit, fiecare cult a oficiat un serviciu religios, în cadrul căruia au fost intervenții cu texte biblice și un cuvânt de învățătură din partea fiecărui cult. Bisericile care au participat la săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor au fost: Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Evanghelică și Biserica Ortodoxă.

Data: 26 ianuarie 2015 • Vizualizări: 978