„Săptămâna duhovnicească” în Govândarul Reşiţei

„Săptămâna duhovnicească” în Govândarul  Reşiţei
În a doua săptămână din Post la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Microraionul III al Reşiţei, s-au desfăşurat o serie de activităţi duhovniceşti
Autor: Pr. Petru Berbentia
Şi în aceste zile ale Postului Mare, aşa cum se întâmplă de mulţi ani la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Microraionul III al Reşiţei, s-au desfăşurat o serie de activităţi duhovniceşti. Astfel, în fiecare seară, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, preoţi invitaţi de la parohii rurale din protopopiatul Reşiţa au săvârşit slujba îndătinată şi au rostit un cuvânt de învăţătură.


Preoţii participanțo la aceste seri de rugăciune şi cântare au fost pr. Petru Vintilescu de la Parohia Vermeş, pr. Florin Mureşan de la Parohia Brebu, pr. Marius Peica de la Parohia Gârlişte, pr. Irinel DINU de la Parohia Văliug, pr. Ion Ştefoni şi pr. Sergiu Dalea de la Parohia Târnova. În fiecare seară, cântarea de strană a fost asigurată de cântăreţii bisericii dar şi de preotul paroh Petru Berbentia, de preotul Romolus Şandru şi de preotul Samuel Şendroni.

Tema generală şi în aceaşi timp generoasă a predicilor a fost „Postul şi rugăciunea” ca metode de îmbunătăţire a vieţii personale şi ca posibilitate de apropiere de Dumnezeu, toţi preoţii abordând diferite aspecte ale acestor probleme. În finalul fiecarei seri, după cuvintele de mulţumire obişnuite, preoţii au continuat la oficiul parohial, discuţiile ce privesc viaţa noastră religioasă, precum şi problemele curente ale parohiilor noastre.

Avem nădejdea că aceste „schimburi religioase” au fost benefice, pentru toţi cei prezenţi în fiecare seară, care au avut astfel posibilitatea să cunoască şi alţi preoţi în afara celor ce slujesc permanent la parohie. Ne bucurăm să constatăm că fiecare seară a fost un moment de bucurie şi de zidire sufletească. Să ne ajute Dumnezeu să putem continua!

Data: 5 martie 2018 • Vizualizări: 240