Săptămâna duhovnicească în Parohia Băuțarul Inferior

Săptămâna duhovnicească în Parohia Băuțarul Inferior
În perioada 20 februarie – 26 februarie, s-a desfășurat în Parohia Băuțarul Inferior săptămâna duhovnicească compusă din slujbe zilnice, specifice acestei perioade, însoțite de cuvinte de învățătură
Autor: Pr. Romulus Frîncu
În fiecare seară, după slujba Vecerniei, au susținut cuvinte de învățătură preoți de la parohiile învecinate: pr. prof. dr. Vidu-Marius Vasiloni de la Parohia Băuțarul Superior care a vorbit despre rugăciune; pr. Ion Bircea de la Parohia Voislova care a vorbit despre folosul postirii și virtuțile necesare vieții creștinești; pr. Ioan Tuştean de la Parohia Vama Marga care e vorbit despre Judecata de Apoi; pr. Adrian Socaci de la Parohia Bucova care a vorbit despre credință; pr. Romulus Frîncu care a vorbit despre păcate și Taina Pocăinței; pr. Viorel-Daniel Daia de la Parohia Marga care a vorbit despre Buna Vestire – începutul mântuirii noastre.

În prezența unei număr mare de credincioși, săptămâna duhovnicească s-a încheiat în duminica a 4-a din post cu oficierea Tainei Sfântului Maslu, oficiată de un sobor de preoți de la parohiile Bucova, Băuțarul Superior, Băuțarul Inferior, Marga, Vama Marga și Voislova. La momentul potrivit, părintele Adrian Socaci, de la parohia Bucova, a vorbit credincioșilor despre Taina Sfântului Maslu – taina vindecării sufletești și trupești. Sfântul Nicolae Velimirovici ne spune că „Sfântă Taină este o lucrare sfântă văzută, prin care puterea mântuitoare nevăzută, care se numește har dumnezeiesc, revarsă asupra celor ce o primesc daruri minunate.”

Părintele paroh Dorel-Gheorghe Popescu a îndemnat credincioșii să parcurgă perioada postului în rugăciune și fapte bune, în iertare față de semeni și în smerenie, fără de care nu ne putem mântui sufletul.

Data: 27 martie 2017 • Vizualizări: 1185