Săptămâna duhovnicească în Parohia Băuțarul Inferior

Săptămâna duhovnicească în Parohia Băuțarul Inferior
În perioada 12-18 martie s-a desfășurat în Parohia Băuțarul Inferior săptămâna duhovnicească care a fost încununată cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu
Autor: Pr. Romulus Frîncu
La ceas de seară s-a săvârșit slujba Vecerniei, în cadrul căreia preoții invitați au rostit credincioșilor câte un cuvânt de învățătură, aceștia vorbindu-le despre: Sfânta Cruce, post, rugăciune, milostenie, smerenie, virtuțile teologice și morale.

În Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, la ora 16,00, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către sobor de preoți, în prezența unui număr mare de credincioși din parohie cât și a credincioșilor veniți din parohiile învecinate. Au slujit: pr. prof. dr. Vidu-Marius Vasiloni de la Parohia Băuțarul Superior, pr. Adrian Socaci de la Parohia Bucova, pr. Romulus Frîncu din Băuțarul Inferior, pr. Viorel-Daniel Daia de la Parohia Marga, pr. Ioan Tuștean de la Parohia Vama Marga, pr. Ion Bircea de la Parohia Voislova și diacon Manuel Boran de la Catedrala episcopală din Caransebeș. La strană a ajutat tânărul teolog Dani Câmpean, elev în anul III la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasu din Caransebeș.

La finalul slujbei părintele paroh Trandafir Silvășan a mulțumit preoților pentru împeuna-slujire, credincioșilor pentru participarea lor în număr mare, rugând pe Bunul Dumnezeu ca să reverse şi de acum înainte peste credincioşi darurile Sale cele bogate, iar de unde s-a dăruit să nu se împuţineze, ci mereu să se înmulţească, la fel ca şi în timpul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

Data: 19 martie 2018 • Vizualizări: 560