Săptămâna duhovnicească în Parohia Eftimie Murgu

Săptămâna duhovnicească în Parohia Eftimie Murgu
Ca în fiecare an, în săptămâna a treia din Postul Mare, Parohia Eftimie Murgu din Protopopiatul Băile Herculane a organizat săptămâna duhovnicească
Autor: Pr. Cristian Mökesch
Ca în fiecare an, în săptămâna a treia din Postul Mare, Parohia Eftimie Murgu din Protopopiatul Băile Herculane a organizat săptămâna duhovnicească. Astfel în perioada 9-15 martie au fost invitați preoți din parohiile învecinate pentru a întării duhovnicește credincioșii în această perioadă de post.

Începând cu prima zi, s-a slujit Acatistul Sf. 40 de Mucenici, invitat fiind părintele Ion Stroiescu de la Parohia Dalboșeț, care a rostit un cuvânt de învățătură despre viața și pătimirea Sf. 40 Mucenici. A fost invitat de asemenea și părintele Ion Cherescu de la Parohia Bozovici, care după Sfințirea cea mică a apei, a susținut o frumoasă cateheză despre importanța rugăciunii.

În mijlocul credincioșilor au fost și pr. Vasile Grecu de la Parohia Bozovici, pr. Pavel Iovănescu , de la Parohia Prilipeț și pr. Călin Smeu de la Parohia Moceriș, care după sfintele slujbe săvârșite au rostit credincioșilor cuvinte de folos duhovnicesc, cuprinzând temele: moartea, ascultarea și postul.

Tot în această săptămână cei doi preoți ai parohiei Eftimie Murgu, pr. Cristian Mökesch și pr. Petru Șerengău, au însoțit un grup de 14 elevi, premianți ai ciclului gimnazial de la Școala cu cls. I-VIII „Dr. Ion Sîrbu” din localitate, într-o excursie ce a cuprins următoarele obiective: Mănăstirea Piatra Scrisă, Catedrala episcopală din Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, Mănăstirea Brebu, Muzeul Banatului Montan din Reșița și Grădina Zoologică din Reșița.

În ultima zi un sobor de șapte preoți a slujit Taina Sfântului Maslu, în biserica parohială, aceasta devenind neîncăpătoare. Cuvîntul de învățătură a fost rostit de părintele Samuel Șendroni de la Parohia Șopotu Nou.

Data: 17 martie 2015 • Vizualizări: 414