Săptămână duhovnicească în Parohia Fizeș

Săptămână duhovnicească în Parohia Fizeș
În săptămâna a 6-a din Postul Mare, în parohia Fizeș din protopopiatul Reșita a avut loc săptămâna duhovnicească
Autor: Arhid. Cosmin Mutașcu
În fiecare seară credincioșii parohiei s-au bucurat de prezența unui preot din parohiile învecinate. După slujba Vecerniei fiecare preot invitat a rostit credincioșilor câte un cuvânt de învățătură, vorbindu-se despre: Post din punct de vedere medical, cum să avem o viață echilibrată și sănătoasă , dr. Emil Bunda de la Timișoara; importanța educației religios-morale a urmașilor noștri; Sfințenie; Post din punct de vedere bisericesc; Mântuire și despre Învierea lui Lazăr.

Dintre preoții care au fost prezenți în fiecare seară amintim: pr. Gheorghe Dobre de la Parohia Tirol, pr. Petrică Ghimboașă de la Parohia Berzovia, pr. dr. Daniel Crecan de la Parohia Gherteniș, pr. Ciprian Costiș de la Parohia Bocșa Montană, pr. Sorin Belu de la Parohia Șoșdea, pr. Vali Ungar de la Parohia Bocșa Română, precum și arhid. Cosmin Mutașcu de la Catedrala episcopală din Caransebeș.

În Sâmbăta lui Lazăr preotul Paroh Vasile Mutașcu a fost prezent în mijlocul credincioșilor cu nevoi, continuând astfel săptămâna prin misiune și filantropie oferindu-le în pragul sărbătorilor alimente și cele necesare penru a pune pe masă de sărbători.

În Duminica Floriilor părintele paroh s-a bucurat de prezența multor credincioși la Sfânta Liturghie care la sfârșit au primit stâlpări binecuvântate, salcie, iar la ceas de seară a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de Obște, unde au fost prezenti șapte preoți iar la final părintele paroh a mulțumit tuturor preoților prezenți precum și bunilor credincioși care au fost prezenți în fiecare seară la biserică.

Data: 10 aprilie 2017 • Vizualizări: 1396