Săptămâna duhovnicească în Parohia Globurău

Săptămâna duhovnicească în Parohia Globurău
În săptămână a 6-a din Postul Învierii Domnului în Parohia Globurău din Protopopiatul Băile-Herculane s-au desfășurat tradiționalele seri duhovnicești
Autor: Pr. Răzvan Rădoi
În săptămână a 6-a din Postul Învierii Domnului, credincioșii parohiei noaste s-au bucurat de prezența preotilor din parohiile învecinate în fiecare zi. După săvârșirea Vecerniei preoții au rostit credincioșilor câte un cuvânt de învățătură, vorbindu-le despre: post, cum să avem o tinerețe echilibrată și sănătoasă, cum sa ne trăim bătrânețea cu Dumnezeu; despre Sfințenie, milostenie si rugăciune.

Credincioșii au venit într-un număr mare la biserică, mulțumind astfel preoților care au vizitat parohia la ceas de seară: părintelui Staicu Adrian Daniel din Parohia Bogâltin, părintelui Lalescu Marian Pavel din Parohia Plugova, părintelui Olariu Moise din Parohia Cănicea, părintelui Danci Ciprian din Parohia Mehadia și diaconului Bredu Trandafir Cosmin de la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeș. Un fapt inedit în parohia Globu Rău a fost slujirea de vineri seara când s-a săvârșit pentru prima dată după 250 de ani, vecernia cu litie de către un preot și diacon.

În Duminica Floriilor părintele paroh s-a bucurat de prezența multor credincioși la Sfânta Liturghie care la sfârșit au primit ramuri binecuvântate, iar seara a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște, unde au fost prezenți preoți si credincioși iar la final părintele paroh a mulțumit tuturor preoților care au fost aproape de parohia noastră în aceasta săptămână binecuvântată.

Data: 12 aprilie 2017 • Vizualizări: 1470