Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

Album foto
Zilele trecute la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, au avut loc serile duhovnicești din perioada Postului Crăciunului
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Zilele trecute la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, au avut loc serile duhovnicești din perioada Postului Crăciunului. În fiecare seară preoții din Cercul pastoral-misionar Moldova Nouă au fost în mijlocul credincioșilor oficiind Acatistul Maicii Domnului și rostind câte un cuvânt de învățătură.

Seriile duhovnicești au culminat în ziua de 4 decembrie la sărbătoarea Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor și cel de-al doilea hram al bisericii, în dimineața căreia s-a oficiat Sfânta Liturghie de către preoții orașului Moldova Nouă, iar mai apoi oficiindu-se în parcul central, la monumentul închinat minerilor, o slujbă de pomenire a tuturor minerilor care și-au pierdut viața în minele din orașul Moldova Nouă. Seara zilei închinată Sfintei Varvara a adunat o mulțime de credincioșii în Sfânta Biserică unde s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. La momentul cuvenit Părintele Daniel Nistoran de la Parohia Gornea a ținut un bogat cuvânt de învățătură îndemnând credincioșii la o intensă trăire în duhul rugăciunii lui Hristos.

„Mulțumim bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru acest popas duhovnicesc, nădăjduim că și această săptămână a fost un bun prilej de înnoire și curățire sufletească și trupească și o rugăm pe Maica Domnului să ducă rugăciunile noastre Fiului său și să mijlocească pururi pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a subliniat părintele paroh Ion Nedelcu.

Ziua de cinstire a Sfintei Mucenițe Varvara nu a trecut neobservată de către copiii și tinerii Centrului de tineret ocrotit de sfânta muceniță. La sediul Centrului de Tineret într-o prezentare power point, copiii au aflat faptele deosebite pe care le-a făcut Sfânta Varvara. În continuare, coordonați de doamna Claudia Mărculescu, voluntar în cadrul centrului de tineret, colegii mai mari i-au încântat pe cei mai mici cu o piesă de teatru intitulată „Fata moşului şi fata babei”, iar Daiana Mandachi a interpretat Colindul Sfântului Nicolae. La final toți copiii au fost răsplătiți cu dulciuri.

Data: 5 decembrie 2015 • Vizualizări: 329