Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă
În săptămâna a IV-a din Postul Mare a avut loc săptămâna duhovnicească la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă
Autor: Pr. Ion Nedelcu
În fiecare seară preoții din cadrul centrului Pastoral-Misionar Moldova Nouă, au bucurat sufletele credincioșilor prin slujbele și rugăciunile specifice acestei perioade. Cuvintele de învățătură rostite de către aceștia, au făcut posibilă înțelegerea cu ușurință a necesității cinstirii sfintelor icoane, întrucât temele tratate au vizat în principal învățături despre sfintele icoane, dat fiind faptul că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 drept „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”.

Având în vedere că în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului ce se află în construcție, există o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axion Estin, s-a dorit intensificarea rugăciunii către Maica Domnului, prin aducerea altor icoane ale Maicii Domnului. Astfel în seara zilei de vineri, a poposit în mijlocul credincioșilor copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului înjunghiata de la Parohia Ilidia, prilej cu care părintele Adrian Boboc a susținut un bogat cuvânt de învățătură despre necesitățile spirituale și trupești ale omului modern și a prezentat credincioșilor istoricul icoanei Maicii Domnului Înjunghiata ce se află la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Copiii și tinerii de la centrul de tineret coordonați de doamna Claudia Mărculescu, voluntar în cadrul centrului de tineret, au adus și ei un aport însemnat la săptămâna duhovnicească prin susținerea unui program artistic dedicat mamei creștine.

În prezența unei mulțimi de credincioși, săptămâna duhovnicească s-a încheiat în duminica a IV-a din post cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de câtre un sobor de preoți compus din părintele Ioan Matei - Parohia Șușca, părintele Remus Căta - Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă, părintele Ilie Oltean - Parohia Pojejena, părintele Alin Rada - Parohia Moldovița, părintele Ionel Prisecaru și părintele Ion Nedelcu. Slujba a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor a icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Călugăra, prilej cu care credincioșii s-au închinat cu multă evlavie Maicii Domnului, aducând rugăciuni pentru sănătatea celor bolnavi și ocrotirea orașului Moldova Nouă.

Data: 27 martie 2017 • Vizualizări: 792