Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă
La Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă s-a desfășurat săptămâna duhovnicească
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Începutul a debutat cu participarea credincioșilor la conferința duhovnicească „Ortodoxia, la vremuri de Postul Mare” susținută de către părintele profesor Constantin Necula. În cadrul acestei conferințe credincioșii au adresat întrebări și au primit răspunsuri la frământările lumii. Evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr impresionant de credincioși, sala dovedindu-se neîncăpătoare. În celelalte zile preoții rânduiți din cadrul cercului pastoral misionar Moldova Nouă, au fost în mijlocul credincioșilor oficiind o slujbă și susținând un cuvânt de învățătură.

În duminica a doua din post, după oficierea Sfintei Liturghii, bunicile și mamele prezente, au primit mărțișoare ce au fost pregătite cu iscusință pentru acest moment de către tinerii de la Centrul de tineret.

Săptămâna s-a încheiat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți compus din: părintele Rada Alin – Parohia Moldovița, părintele Remus Căta – Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena Moldova Nouă, părintele Ioan Matei – Parohia Șușca, părintele Ionel Prisecaru și părintele Ion Nedelcu.

În cuvântul de învățătură părintele Alin Rada a precizat: „În mod firesc, aproapele are nevoie de rugăciunea noastră, iar Dumnezeu nu lasă nerăsplătit acest efort. Te rogi pentru cineva pentru că ştii şi simţi că are nevoie de rugăciune sau el însuşi nu se poate ruga, din diverse motive. Rugăciunea aceasta ne implică direct şi ne aşează într-o comuniune sufletească personală cu aproapele şi cu Dumnezeu. Aşa cum s-a întâmplat în cazul slăbănogului adus la Mântuitorul de prietenii săi, un simplu gest sau efort se poate transforma într-o rugăciune”.

În încheiere Părintele paroh Ion Nedelcu a mulțumit tuturor pentru împreuna slujire subliniind: „Mulțumim lui Dumnezeu pentru această săptâmână în care l-am primit pe Hristos Domnul, Cuvântul Întrupat, şi pe care trebuie să-l transmitem mai departe. Sfânta Scriptura ne arată importanţa conformării vieţii cu ceea ce transmitem prin cuvânt: Aşa să lumineze faptele voastre înaintea oamenilor, încât văzându-le să creadă! Important e ca ceea ce mărturisim despre Dumnezeu să apară ca o propovăduire şi prin propria viaţă”.

Data: 5 martie 2018 • Vizualizări: 334