Săptămână Duhovnicească la Parohia Dognecea

Săptămână Duhovnicească la Parohia Dognecea
Săptămâna a cincea din Postul Sfintelor Paşti, a reprezentat pentru Parohia Dognecea din Protopopiatul Reşiţa, o săptămână de rugăciune şi întărire în cuvântul lui Dumnezeu
Autor: Diacon Nicolae Codrea, Preot Doru Melinescu
Săptămâna a cincea din Postul Sfintelor Paşti, a reprezentat pentru Parohia Dognecea din Protopopiatul Reşiţa, o săptămână de rugăciune şi întărire în cuvântul lui Dumnezeu, întrucât şi în această parohie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, a fost organizată săptămâna duhovnicească.

În prima seară, luni, în mijlocul credincioşilor, a venit părintele Ion Urzicaru de la Parohia Ramna care a vorbit despre „Sfânta Taină a Cununiei”. Marţi seară a fost invitat părintele Adrian Mager de la Parohia Moniom Reşiţa care a vorbit despre importanţa virtuţilor creştine. Părintele Alin Chicoş, Parohia Ocna de Fier, a fost invitatul de miercuri, acesta slujit împreună cu părintele paroh Doru Melinescu Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite şi Denia Canonului cel Mare, iar la final a explicat importanţa rugăciunilor de pocăinţă pentru viaţa duhovnicească, din cadrul Canonului alcătuit de Sfântul Andrei Criteanu. Invitatul de joi seară a fost părintele Silviu Fergiuc de la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bocşa Română care după ce s-a rugat împreună cu credincioşii, a prezentat importanţa rugăciunii în Sfânta Biserică cât şi în intimitatea fiecăruia în perioada postului. Vineri seară a fost prezent în mijlocul credincioşilor părintele Sevastian Pană de la Parohia Văliug care în cateheza sa a subliniat importanţa „Timpului Liturgic”.

Duminică seara a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi: părintele duhovnic Ioan Petrică – Mănăstirea Vasiova, părintele Sevastian Pană – Parohia Văliug, părintele Sorin Buşoi – slujitor al Capelei Spitalului Judeţean II Staţionar Reşiţa, părintele Alin Chicoş – Parohia Ocna de Fier, părintele Adrian Mager – Parohia Moniom Reşiţa şi părintele paroh Doru Melinescu. Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut părintelui Ioan Petrică care în cateheza sa a subliniat importanţa Sfintelor Taine pentru viaţa creştinului.

Părintele paroh Doru Melinescu a mărturisit: „Pe parcursul întregii săptămâni, credincioşii s-au hrănit duhovniceşte prin rugăciune şi cuvânt de învăţătură, dar mai ales prin primirea Sfintelor Taine, a Spovedaniei, a Împărtăşirii şi la sfârşitul săptămânii duhovniceşti prin Taina Sfântului Maslu”.

Parohia Dognecea din Protopopiatul Reşiţa reprezintă o parohie de frunte a Banatului montan, biserica parohială are hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, numără 360 de familii cu 989 de credincioşi şi este păstorită cu multă dragoste şi dăruire din anul 2008 de către părintele Doru Melinescu.

Data: 14 aprilie 2011 • Vizualizări: 1202