Săptămâna duhovnicească la Parohia Pojejena

Săptămâna duhovnicească la Parohia Pojejena
În perioada 16-22 martie la Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă a avut loc săptămâna duhovnicească
Autor: Pr. Ion Nedelcu
În perioada 16-22 martie la Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă a avut loc săptămâna duhovnicească. Serile duhovnicești au debutat cu oficierea Acatistului Sfintei Cruci, slujba la care credincioșii au cinstit Sfânta Cruce şi prin ea pe Dumnezeu, care i-a dat o putere aşa de mare încât, precum o zice şi acatistul, izgoneşte diavolii, revarsă tămăduiri tuturor celor ce bolesc, luminează lumea şi îngerii, dăruieşte celor ce-şi fac cinstitul semn darurile Sfântului Duh, aduce binecuvântarea lui Dumnezeu şi sfinţeşte sufletele.

Săptămâna duhovnicească a fost încununată de oficierea Sfântului Maslu precum și de închinarea la copia Icoanei Făcătoarei de minuni a Maicii Domnului Înjunghiata, ce se află în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” Ilidia, icoană ce a poposit pentru câteva ore în mijlocul credincioșilor prin bunăvoința Părintelui Boboc Adrian. Slujba a fost oficiată în prezența unui număr mare de credincioși de către un sobor de preoți compus din Pr. Remus Căta – Parohia Adormirea Maicii Domnului Moldova Nouă, Pr. Laurențiu Panciu – Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena Moldova Nouă, Pr. Rada Alin – Parohia Moldovița, Pr. Boboc Adrian – Parohia Ilidia, Pr. Ioan Matei – Parohia Șușca și Pr. Ion Nedelcu – Parohia Pojejena.

În cuvântul de învățătură Pr. Adrian Boboc a arătat: „Iubirea este o taină pe care Dumnezeu a pus-o în sufletul omului, care are la baza ei jertfa. Nu există jertfă fără iubire și iubire fără jertfă. Ca și creștini, noi trebuie să trăim iubirea creștină. Conform principiilor scripturistice și patristice, iubirea creștină nu-ți dă voie să urăști absolut pe nimeni. Și Mântuitorul arată clar că cine poartă ură pe aproapele, mincinos este chiar dacă spune că-L iubește pe Dumnezeu. În vrăjmașul tău să arunci cu pâine și cu sare. Dacă el urăște, tu să-l iubești, ca să se împlinească legea lui Hristos”.

În încheiere Părintele Ion Nedelcu a mulțumit tuturor preoților pentru împreuna slujire: „Mulțumim bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru acest popas duhovnicesc, nădăjduind că și această săptămână a fost un bun prilej de înnoire și curățire sufletească și trupească și o rugăm pe Maica Domnului a cărei icoană este spre cinstire în mijlocul nostru, să ducă rugăciunile noastre Fiului său și să mijlocească pururi pentru noi și pentru a noastră mântuire”.

Data: 23 martie 2015 • Vizualizări: 410