Săptămâna duhovnicească la Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă

Săptămâna duhovnicească la Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă
În perioada 22-29 martie, zona istorică a Clisurii Dunării, concretizată în Parohia ocrotită de Sf. M. Mc. Gheorghe, s-a bucurat de prezența mai multor păstori de suflete
Autor: Pr. Laurențiu Panciu
Deja împământenită, tradiția așa numitelor săptămâni duhovnicești tinde să nască în inimile credincioșilor noi forțe spirituale, cu scopul de a birui prin încredere în Dumnezeu greutățile cotidiene. Astfel în perioada 22-29 martie, zona istorică a Clisurii Dunării, concretizată în Parohia ocrotită de Sf. M. Mc. Gheorghe, s-a bucurat de prezența mai multor păstori de suflete.

Fiecare zi s-a aflat sub purtarea de grijă a unui părinte de pe raza Centrului pastoral-misionar al Protopopiatului, desfășurându-se sub un generic cu tematică fixă, dorindu-se aducerea în actualitate a problematicilor concrete teologice în viziunea sfinților părinți și a marilor păstori de suflete ai istoriei Bisericii noastre.

Variația subiectelor a adus noi forme de a privi viața de zi cu zi în rândurile celor prezenți, noi modalități de a deveni ceea ce suntem chemați: fii și fiice ai Împărăției lui Dumnezeu. Fiecare părinte a încercat să lege tematica cuvântului de slujba săvârșită mai înainte, pentru a sublinia necesitatea înțelegerii simbolismului liturgic în biserică, dar și modalitățile de răsfrângere în afara ei, adică în comunitate.

„Temporal săptămâna duhovnicească s-a încheiat prin slujirea în sobor a șapte preoți a Tainei Sfântului Maslu, dar misiunea noastră trebuie să nu se încheie aici. Avem în fața noastră responsabilitatea slujirii a zilelor, săptămânilor, anilor, vieții noastre duhovnicești, a tuturora, ca păstori și păstoriți, moșteni ai Luminii Învierii lui Hristos- arvuna Adevăratei Vieți”, a subliniat părintele Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă. Prin activitățile sociale ale Parohiei și dragostea purtată bisericii lor, săptămâna duhovnicească s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de credincioșii ei.

Data: 31 martie 2015 • Vizualizări: 355