Săptămâna Patimilor la Caransebeș

Săptămâna Patimilor la Caransebeș
În Săptămâna Patimilor Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înalță rugăciuni înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru toți clericii și credincioșii pe care îi are în păstorire
Autor: Serviciul Prezidial
În Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Patimilor, când pentru toți credincioșii este o perioadă de intensă rugăciune și de pregătire pentru marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Lucian, înalță rugăciuni înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru toți clericii și credincioșii pe care îi are în păstorire.

Începând cu Denia din Lunea Mare Ierarhul a săvârșit slujbele rânduite de Sfinții Părinți pentru această perioadă, până miercuri, 27 aprilie, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Tot în acest sfânt locaș, în Joia Mare va oficia Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia, iar la orele serii se va ruga împreună cu credincioșii la Denia celor 12 evanghelii.

Sfintele slujbe de la Catedrala Episcopală, prin care credincioşii îl petrec pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere vor continua vineri prin săvârșirea Ceasurilor Împărătești, iar la ora 17:00 va fi oficiată Slujba punerii în mormânt. Credincioșii vor avea posibilitatea să participe, începând cu ora 19:00 și la Denia Prohodului Domnului, oficiată de Preasfințitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Și credincioșii de la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș vor fi cercetați de către Preasfințitul Părinte Lucian, în Săptămâna Mare, deoarece chiriarhul va săvârși aici Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în Sâmbăta Mare.

Prin participarea la sfintele slujbe din această săptămână, credincioșii reușesc să înțeleagă mult mai bine semnificaţia fiecărei zile în care se rememorează evenimentele din ultimele zile din viaţa pământească a Mântuitorului, înainte de Înviere, astfel încât să se bucure deplin de întâlnirea cu Hristos la Praznicul praznicelor.

Data: 27 aprilie 2016 • Vizualizări: 477