Sărbătoare duhovnicească la Reşiţa

Sărbătoare duhovnicească la Reşiţa

Album foto
În Duminica a V-a după Paşti, biserica parohiei ortodoxe ucraineneane cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”din Reşiţa a fost târnosită
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a V-a după Paşti, biserica parohiei ortodoxe ucraineneane cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”din Reşiţa a fost târnosită. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie a fost oficiată de delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Înalpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului alături de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi Preasfinţitul Părinte Meletie de Hotin, Episcop vicar al Mitropoliei Cernăuţiului şi al Bucovinei.

La slujbă au participat autorităţi judeţene şi locale precum şi un număr impresionant de credincioşi ucrainieni veniţi din toată ţara şi din străinătate pentru a participa la târnosirea bisericii din municipiul de pe Bârzava.

Înalpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului a precizat: „Ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care răspunde şi de comunitatea credincioşilor din vicariatul ucrainean, am săvârşit sfinţirea unei biserici noi pentru această comunitate. În 2002 când eram episcop de Caransebeş a rânduit Dumnezeu să-l hirotonim pe părintele Petru Popovici ca preot pentru mica comunitate ucraineană din Caransebeş. Atunci ne-am pus nădejdea în realizarea unei lucrări deosebite pentru cei care au şi ei dreptul să se roage în limba lor, mai ales că sunt ortodocşi asemenea nouă şi, iată, după şase ani de muncă astăzi a fost sfinţit lăcaşul de închinare”.

„Ne bucurăm că în Episcopia Caransebeşului a fost o mare sărbătoare pentru comunitatea creştină ortodoxă ucraineană. Împreuna slujire cu preoţii ucraineni ne-au determinat să reflectăm mai mult la unitatea credinţei noastre ortodoxe şi la mărturisirea aceluiaşi Domn, Dumnezeu şi Mântuitor, Iisus Hristos care cu moartea pe moarte călcând ne-a dăruit nouă viaţă veşnică”, a subliniat Preasfinţitul Lucian Episcopul Caransebeşului.

În cadrul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit un diacon, iar părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, diplome şi acte de cinstire. Parohia ortodoxă ucraineană „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Reşiţa a fost înfiinţată în data de 1 iulie 2002.


Data: 3 iunie 2013 • Vizualizări: 1041