Sărbătoare în Parohia Zorile

Sărbătoare în Parohia Zorile

Album foto
Vineri, 4 decembrie, când se sărbătorește Intrarea Maicii Domnului în biserică pe stil vechi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Zorile
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 4 decembrie, când se sărbătorește Intrarea Maicii Domnului în biserică pe stil vechi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Zorile, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej Chiriarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. La sfânta slujbă au participat pe lângă autoritățile locale și un număr însemnat de credincioși, foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în haine populare, care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

În cadrul Sfintei Liturghi Preasfințitul Părinte Lucian a hirotonit pe diaconul Adrian Nacu întru preot pe seama Parohiei Milcoveni din Protopopiatul Moldova Nouă. De asemenea ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Cosmin Marchiș ce urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Ticvaniu Mic din Protopopiatul Reșița. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Ne bucurăm că astăzi de dimineață ne-au întâmpinat foarte mulți credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri. De asemenea este foarte important că avem un preot tânăr în această parohie, destoinic, foarte harnic și iubit de comunitate și de aceea am considerat că la începutul Postului Crăciunului pe stil vechi, la Praznicul Maicii Domnului, să fim aici în mijlocul credincioșilor, să-i încurajăm și să le urăm un post binecuvântat și cu mult folos duhovnicesc. Totodată i-am rugat să rămânem pe mai departe în unitate și comuniune, ascultând unii de ceilalți și bucurându-ne că suntem botezați în credința dreptmăritoare. Le dorim tuturor credincioșilor din această parohie multă sănătate, bucurie și Praznicul Maicii Domnului să ne fie tuturor de folos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Începând cu 1 aprilie 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Parohia Zorile a trecut sub jurisdicţia Episcopiei Caransebeşului, aceasta fiind, pe viitor, încadrată în Protopopiatul Caransebeş. Biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost ridicată în anul 1929.


Data: 5 decembrie 2015 • Vizualizări: 383