Sărbătoarea Floriilor la Bocşa

Sărbătoarea Floriilor la Bocşa
La Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română, Duminica Floriilor a fost sărbătoare cu o încărcătură spirituală deosebită pentru întreaga comunitate
Autor: Prof. Liana Ferciug
La Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română, Duminica Floriilor a fost sărbătoare cu o încărcătură spirituală deosebită pentru întreaga comunitate, zi în care, cu mare emoţie, am păşit împreună cu Domnul spre Ierusalim. Bucurie ne-au adus credincioşii care au venit în număr foarte mare la Sf. Liturghie şi s-au Împărtăşit, dar mai ales copiii de la şcolile si grădiniţele din parohie care au împodobit sfânta slujbă cu glasurile lor cristaline interpretând pricesnele specifice Postului Mare. În glas de toacă au recitat versuri care amintesc de Răstignirea Lui Iisus, de Cruce şi de Maica Domnului înlăcrimată pentru suferinţa Fiului ei iubit. În mâinile firave de copil au ţinut ramuri de salcie, lumânări şi flori, rememorând evenimentul intrării Mântuitorului în Ierusalim.

De asemenea, aceşti minunaţi tineri au povestit cu multă evlavie momentele importante referitoare la Patimile, Jertfa şi Învierea Lui Hristos, arătând folosul duhovnicesc al postului şi al rugăciunii, dar şi importanţa Sf. Spovedanii şi a Sf. Împărtăşanii, absolut necesare pentru mântuirea noastră. La finalul Sf. Liturghii am îngenuncheat în faţa sfăntului altar, iar părintele a rostit o rugăciune de mulţumire pentru toate darurile primite de la Dumnezeu.

În cuvântul său, părintele paroh Silviu Ferciug a adus mulţumiri şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la sfânta biserică şi a oferit anafura, iconiţe, pliante, reviste şi ramuri de salcie sfinţite, în acelaşi timp a îndemnat la meditaţie şi nevoinţă în Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului. În aceste zile să ne înnoim sufletele cu Pocăinţa adevărată, astfel să ne facem părtaşi Cinei celei de Taină primind cu vrednicie hrana vieţii veşnice - Sf. Euharistie, viaţa noastră să devină Ierusalim sfânt în care Mirele Hristos să intre aducându-ne Bucuria, Pacea şi Lumina Sfintei Sale Învieri! Mulţumim lui Dumnezeu pentru clipele minunate pe care le-am trăit la acest Praznic mărit şi luminat!

Data: 6 aprilie 2015 • Vizualizări: 319