Sărbătoarea Floriilor la Caransebeş

Sărbătoarea Floriilor la Caransebeş

Album foto
La praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi la catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
La praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi la catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş.

La Sfânta Liturghie au participat un număr însemnat de credincioşi dintre care foarte mulţi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon, teologul Bona Tarţa Negoiţă pe seama catedralei istorice. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul catedral „Gheorghe Dobreanu”.

Referindu-se la importanţa sărbătorii, Preasfinţitul Lucian a subliniat: „Ca în fiecare an suntem de praznicul Floriilor la catedrala istorică a Caransebeşului pentru a oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie deoarece în săptămâna aceasta a fost şi sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ocrotitorul catedralei noastre istorice din Caransebeş. Astăzi într-un mod festiv am prăznuit şi hramul catedralei istorice şi ne-am bucurat să fim împreună cu toţi credincioşii, ctitorii şi binefăcătorii acestei reprezentative biserici din cetatea Caransebeşului”.

La final a fost lansat compact discul cu paraclisul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena interpretat de corul Episcopiei Caransebeşului şi pus pe note de pr. Gheorghe Tistu. În încheiere corul Episcopiei Caransebeşului format din preoţii, diaconii şi cântăreţii de la cele două catedrale episcopale din Caransebeş au susţinut un recital de cântări din paraclisul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

„În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Episcopia Caransebeşului a realizat un compact disc cu slujba paraclisului Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Paraclisul reprezintă o premieră naţională deoarece nu a fost niciodată aşezat pe note în versiunea română a textului, fiind compus după modul glasului VIII tetrafonic, având o structură melodică după podobiile paraclisului Maicii Domnului ”, a mărturisit pr. Gheorghe Tistu.


Data: 29 aprilie 2013 • Vizualizări: 972