Sărbătoarea hramului la Mănăstirea Piatra Scrisă

Sărbătoarea hramului la Mănăstirea Piatra Scrisă
În prima duminică după Rusalii, Duminica Tuturor Sfinților, Mănăstirea Piatra Scrisă îmbracă veșmânt de sărbătoare
Autor: Roxana Novacovici
Duminica Tuturor Sfinților aduce mare prilej de sărbătoare la Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin, unde pelerinii vor putea participa, începând cu ora 9, în altarul de vară din incinta mănăstirii, la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul sărbătoririi hramului mănăstirii.

Izvor de bucurie și pace duhovnicească, dar și o dovadă vie a prezenței și a lucrării dumnezeiești, Mănăstirea Piatra Scrisă se află la 25 de kilometri distanță de Caransebeș, pe drumul E70, înspre Băile Herculane. Așezământul monahal a luat ființă în locul în care a fost descoperită, pe o stâncă, icoana Sfintei Treimi, apărută acolo în mod miraculos, considerându-se astfel că locul a fost anume ales de Dumnezeu pentru construirea lăcașului Său sfânt.

Prima mențiune documentară, singura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecută „Stânca Sfintei Treimi”. Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc.

Împreună cu toți sfinții, vă invităm, în prima duminică după Rusalii, să deveniți pelerini în rugăciune, întru Sfânta Treime, participând, cu credință și sete de îndumnezeire, la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă.

Data: 10 iunie 2017 • Vizualizări: 1823