Sărbătoarea Învierii Domnului la Caransebeş

Sărbătoarea Învierii Domnului la Caransebeş

Album foto
Foarte mulţi credincioşi din municipiul Caransebeş au participat şi anul acesta la Sărbătoarea Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos
Autor: Serviciul Prezidial
Numeroşi credincioşi au participat la Slujba Învierii Domnului în noaptea Sfintelor Paşti, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Slujba Învierii au fost oficiată de către Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Prima parte a slujbei a fost oficiată pe esplanada catedralei episcopale, apoi a continuat în interiorul acesteia. Sfânta Liturghie solemnă a Sfintelor Paşti a fost săvârşită dimineaţa de chiriarhului locului, Preasfinţitul Lucian, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. La slujbă au participat un număr impresionant de credincioşi, foarte mulţi împărtăşindu-se cu Sfintele Taine.

„Îi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să prăznuim cu bucurie şi în acest an praznicul praznicelor, Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În noaptea Învierii au răsunat imne şi cântări de laude şi de bucurie, iar în această dimineaţă, în bisericile noastre s-a binecuvântat Împărăţia Preasfintei Treimi la Sfânta Liturghie. Hristos a biruit întunericul, a biruit moartea şi păcatul, Hristos a Înviat şi toate s-au umplut de bucurie şi de lumină Sfântă!”, a arătat ierarhul în cuvântul său.

Şi anul acesta a fost adusă în Episcopia Caransebeşului, Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului din Ierusalim. Astfel, o delegaţie a Episcopiei Caransebeşului, dimpreună cu primarul municipiului Caransebeş Ion Marcel Vela, s-a deplasat la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara unde au întâmpinat Sfânta Lumină adusă cu un avion de la Bucureşti.

La orele după-amiezii, Preasfinţitul Lucian a oficiat slujba „Celei de a Doua Învieri”, în Catedrala episcopală din Caransebeş, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, u fost citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.Data: 6 mai 2013 • Vizualizări: 917