Sărbătoarea Nașterii Domnului la Caransebeș

Sărbătoarea Nașterii Domnului la Caransebeș

Album foto
La praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
La praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți chiriarhul a arătat că Nașterea Domnului este o sărbătoare a bucuriei: „Suntem la praznicul Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, un praznic al bucuriei, un praznic al împlinirii, un praznic al iubirii. De aceea toate slujbele noastre și evangheliile care s-au citit în ultimele zile ale postului și evanghelia care s-a citit astăzi în cadrul Sfintei Liturghii ne vorbesc despre acest eveniment întâmplat în urmă cu peste două mii de ani în cetatea Betleemului. Evanghelia care s-a citit astăzi ne vorbește despre călătoria și închinarea celor trei magi care fiind călăuziți de o stea au ajuns la Betleem și s-au închinat pruncului divin aducându-i daruri aur, smirnă și tămâie. Evanghelia care s-a citit ieri în ajunul praznicului la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare care s-a oficiat unită cu Vecernia praznicului Nașterii Domnului, de la Sf. Apostol și Evanghelist Luca, cap. II, versetele 1-20, ne vorbește despre colindul îngerilor și despre vedenia, experiența mistică pe care păstorii, oamenii simplii din Betleem au avut-o în noaptea sfântă a Crăciunului când au văzut cu ochii cei trupești cetele îngerilor care au binevestit nașterea lui Mesia”.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Ovidiu Tinca slujitor la catedrala episcopală a fost hirotesit iconom-stavrofor. La slujbă au participat autorităţi centrale şi judeţene precum şi un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au date corul catedralei „Învierea Domnului”.


Data: 27 decembrie 2013 • Vizualizări: 1328