Sărbătoarea orașului Moldova Nouă

Sărbătoarea orașului Moldova Nouă
Zilele trecute, oraşul Moldova Nouă a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia sărbătoririi hramului Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”
Autor: Pr. Gheorghe Băloi
Zilele trecute, oraşul Moldova Nouă a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia sărbătoriri hramului Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”. Credincioşi din toate părțile au venit în oraşul de pe Dunăre să se bucure împreună de praznicul închinat Maicii Domnului.

După Sfânta Liturghie, oficiată de către părintele Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă, înconjurat de un sobor de preoţi din oraş, credincioșii însoţiţi de preoţi şi de oficialităţi, au mers de la biserică în parcul Central, pentru a oficia deschiderea „Zilelor Oraşului”.

Cu acest prilej, copii de la Centrul de tineret „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, împreună cu copiii de la Casă de Cultură, au susţinut un spectacol de dans modern pe scena special amenajată. Însufleţind spectatorii, copiii au părăsit scena în aplauze ca nişte profesionişti.

„Prin acest spectacol copiii au arătat conlucrarea directă a Centrului de tineret și a Casei de Cultură din oraşul nostru, arătând oamenilor că Biserica este aproape de ei în orice clipă şi că nu îşi abandonează tinerii, ci din contră îi susţine şi îi încurajează în toate demersurile lor, fie artistice, fie spirituale. Activităţile desfășurate în această colaborare, vin ca un răspuns la nevoile tinerilor de a ieşi din cotidianul oferit de zilele în care trăim. Credinţa e un mod de viaţă, nu este o opreliște a vieţii şi a bucuriei, iar acest lucru s-a putut observa la Moldova Nouă”, a concluzionat părintele Gheorghe Băloi, coordonatorul Centrului de tineret „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Data: 21 august 2015 • Vizualizări: 825